Nyrkkeilijä Jonna Hakkarainen kertoi HS:lle entisen valmentajansa harjoittamasta häirinnästä – valmentaja toimii nykyään nyrkkeilyn johtotehtävissä

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina, että nyrkkeilyn nelinkertainen Suomen mestari Jonna Hakkarainen teki tammikuussa Suomen urheilun eettiseen keskukseen (Suek) ilmoituksen epäillystä urheilun eettisestä sääntörikkomuksesta.

Hakkarainen, 21, kertoo ilmoituksessa entisen valmentajansa häntä kohtaan harjoittamasta häirinnästä, henkisestä väkivallasta, manipuloinnista, kontrolloinnista, uhkailusta ja huorittelusta.

Hakkaraisen mukaan valmentaja loukkasi myös hänen fyysistä koskemattomuuttaan. Hakkarainen kertoi HS:lle, että valmentaja halusi usein hieroa häntä ja että hieronta ulottui myös nivusten alueelle. Valmentaja pakotti Hakkaraisen myös painimaan kanssaan.

Valmennussuhde kesti viisi vuotta ja päättyi viime vuoden elokuussa. Valmentaja toimii nykyään suomalaisen nyrkkeilyn johtotehtävissä, ja hänellä on vaikutusta maajoukkuevalintoihin.

Hakkaraisen tekemä ilmoitus siirrettiin kamppailulajien yhteiseen kurinpitovaliokuntaan 28. tammikuuta. Tapauksen tutkinta on edelleen käynnissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka