Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumilautailun paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari lopettaa

Lumilautacrossin paralympiakultaa sekä Pyeongchangissa 2018 että Pekingissä 2022 voittanut Matti Suur-Hamari, 36, lopettaa kilpauransa.

– Hieno matka kuljettu, ja kaikki tavoitteet mitä on asetettu on täytetty ja monin verroin menneet yli odotustenkin. Nyt on aika laittaa tämä päätökseen ja keksiä tulevaisuudelle muita asioita, Suur-Hamari kertoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Matti Suur-Hamari vammautui moottoripyöräonnettomuudessa 2009, jolloin hänen vasen jalkansa amputoitiin polven alapuolelta. 2013 hän alkoi kilpailla paralumilautailun maailmancupissa ensimmäisenä suomalaisena. Paralympiamenestyksensä lisäksi Suur-Hamari voitti useita maailmanmestaruuksia, X Gamesin sekä ensimmäisenä vammaisurheilijana vammattomien SM-kultaa crossissa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.