Venäläinen olympiavoittaja vaatii KOK:ta lopettamaan venäläisurheilijoiden sulun

Venäläinen naisten korkeushypyn olympiavoittaja Marija Lasitskene vaatii Instagramissa julkaisemassaan avoimessa kirjeessä Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtajaa Thomas Bachia lopettamaan venäläisten urheilijoiden sulkemisen kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. KOK suositteli venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden sulkemista kansainvälisestä toiminnasta Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

– Päätöksenne ei lopettanut sotaa, vaan synnytti uuden. Sanotte tehneenne päätöksen turvallisuussyistä, mutta se ei ole totta, Lasitskene kirjoitti.

Lasitskene voitti olympiakultaa viime vuonna Tokion olympialaisissa. Hän kilpaili Venäjän olympiakomitean joukkueessa, koska Venäjä valtiona oli jo ennen sotaa suljettu olympialaisista valtiojohtoisen dopingohjelmansa takia. Tämän vuoksi Lasitskene ei päässyt kilpailemaan Rio de Janeiron 2016 olympialaisiin.

– Seitsemästä viime vuodesta neljänä minulla ei ole ollut mahdollisuutta osallistua kansainvälisiin kilpailuihin. Kansainvälinen yleisurheiluliitto käyttää venäläistä passiani valttikorttinaan kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Nyt he tekevät sen uudelleen, mutta teidän suorasta yllytyksestänne, kolminkertainen maailmanmestari kirjoitti.

Lasitskene tuomitsi kirjoituksessaan Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

– Pääkollegani korkeushypyssä ovat ukrainalaisia tyttöjä. En tiedä mitä sanoa heille tai miten katsoa heitä silmiin. He ja heidän sukulaisensa kokevat sellaista, mitä yhdenkään ihmisen ei pitäisi joutua kokemaan. Mitään tällaista ei olisi saanut tapahtua, Lasitskene kirjoitti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka