Mimosa Jallow kamppaili finaalipaikasta 75 metriin 100 metrin selkäuinnissa – finaalipaikka Budapestin MM-kisoissa olisi vaatinut Suomen ennätyksen

Mimosa Jallow sijoittui Budapestin MM-kisoissa 100 metrin selkäuinnissa 13:nneksi ajalla 1.00,68 sunnuntaina. Jallow oli sivulajissaan tyytyväinen sijoitukseen muttei loppuaikaan.

Jallow jäi välieräuinnissa 62 sekunnin sadasosaa Tokion olympialaisissa uimastaan Suomen ennätyksestä. Ennätystä parantamalla hän olisi päässyt finaaliin.

– Aika ei ollut sitä, mihin pystyn, mutta 13:s sija sivulajissa on MM-kisoissa minulle ihan hyvä, Jallow totesi Ylen tv-haastattelussa.

Jallow ui ensimmäisen "vinstan" eli 50 metrin allasvälin aikaan 28,83 ja kamppaili toisen allasvälin puoliväliin saakka finaalipaikoista.

– Tarkoitus oli satsata ensimmäisen vinstan loppuun, ja aloitus oli hyvä. Loppu sakkasi pahasti, mutta yllättävän hyvin pystyin ja kivaa oli.

Jallown päämatka, 50 metrin selkäuinti on Budapestin kisojen ohjelmassa tiistaina.

– Se on itselle helpompi matka, eikä varmasti jännitä näin paljon. Rennoin mielin siihen, Jallow kaavaili.

Dressel voitti 50 metrin hermopelin

Yhdysvaltain kokenut Caeleb Dressel voitti 2019 MM-kisojen tapaan tasaisen 50 metrin perhosuinnin. Hän jäi voittoajallaan reilut kaksi kymmenystä ennätyksestään.

Olympialaisten pronssimitalisti Nicolo Martinenghi juhli 100 metrin rintauinnin mestaruutta ajalla 58,26. Mestaruus oli hänen ensimmäinen aikuisten arvokisojen henkilökohtaisilla matkoilla.

Alex Walsh otti naisten 200 metrin sekauinnissa mestaruuden ajalla 2.07,13. Australian Kaylee McKeown oli toinen ennen nuorten maailmanennätyksen 2.08,91 uinutta Yhdysvaltain Leah Hayesia.

Torri Huske otti naisten 100 metrin perhosessa mestaruuden ajalla 55,64.

Veera Kivirinta karsiutui 100 metrin rintauinnin välieristä. Hän jäi alkuerissä sijalle 27 ajallaan 1.09,26.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka