Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaaran ja Glasspoolin tie nousi pystyyn Wimbledonin kolmannella kierroksella

Suomen nelinpeliykkösen Harri Heliövaaran ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspoolin tie nousi pystyyn Wimbledonin tennisturnauksessa, kun kroatialainen huippupari Nikola Mektic ja Mate Pavic otti raastavan viisieräisen taiston jälkeen paikan puolivälieriin. Päälle kolme tuntia kestäneen ottelun lukemat olivat turnauksen kakkossijoitetun parin eduksi 6–4, 7–6 (8–6), 4–6, 2–6, 6–3.

Mektic ja Pavic voittivat Wimbledonin turnauksen nelinpelin viime vuonna, ja kesäkuussa he kaatoivat Queen's Clubin nurmiturnauksen loppuottelussa Heliövaaran ja Glasspoolin. Sunnuntaina suosikit olivat jo marssimassa selkeään voittoon voitettuaan toisen erän katkaisupelin, mutta Heliövaara ja Glasspool nousivat kuitenkin hienosti ja ottivat kolmannessa ja neljännessä erässä ottelun hallinnan.

Ratkaisuerässä Mektic ja Pavic karkasivat 4–1-johtoon, mutta Heliövaara ja Glasspool kampesivat vielä tuntumaan lukemiin 3–4. Seuraavassa syöttövuorossa kroatialaiset kuitenkin mursivat syötön, eivätkä haastajat enää kyenneet voittokamppailuun.

"Vastustajat ovat ihan maailman kärkeä"

– Kyllähän tämä oli todella hieno ottelu, mutta tappio harmittaa. Vastustajat ovat ihan maailman kärkeä, ja varsinkin ruohokentillä kovassa voittoputkessa, Heliövaara totesi.

– Ensimmäiset kaksi erää he pelasivat todella hyvin. Seuraavat kaksi erää taas olivat meiltä upeaa tennistä. No, viides erä, se ottaa kyllä päähän. Siinä oli vastustajalla muutama kakkossyöttö ja muutama huippusuoritus liikaa. Tämä oli kolmas kerta heitä vastaan ja harmittavasti myös kolmas erittäin tiukka tappio. Mutta joka kerta oppii, ja joka kerta päästään lähemmäs. He ovat maailman parhaita, ja jos me ollaan näin lähellä, niin ei meillä niin huonosti asiat ole.

Heliövaaran ja Glasspoolin kausi jatkuu kohti elo-syyskuun Yhdysvaltain avoimia, kauden viimeistä grand slam -turnausta.

– Nyt vedetään hetki happea, ollaan oltu täällä Englannissa ruoholla yli kuukauden. Seuraavaksi pari kisaa massakentillä, ja sitten Amerikan-kiertueelle ja kohti Yhdysvaltain avoimia, Heliövaara päätti.