Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puola ja Saksa juhlivat EM-maratoneilla, Vainion ja Vattulaisen matkat jäivät kesken

Viidestä suomalaismaratoonarista kolme selvisi maaliin EM-kilpailuissa Münchenissä, mutta reilun 42 kilometrin taipaleella lämpimässä säässä oli hintansa.

– Kaksi tuntia ja 15 minuuttia meni suunnitelmien mukaan. Sitten täältä kuului naps, Suvi Miettinen näytti takareittään.

Hän taisteli maaliin 46:ntena.

– Tiesin, että jotain tapahtui. Sattui kovasti ja harmittaa, kun oli tulossa hyvä suoritus, ajan 2.47.15 juossut Miettinen tuumi.

Nina Chydenius oli parhaana suomalaisena 39:s. Hänen aikansa oli 2.43.00 ja ero puolalaisvoittaja Aleksandra Lisowskaan 14.25 minuuttia. Lisowska kukisti Kroatian Matea Parlov Kostron seitsemällä sekunnilla. Hollannin Nienke Brinkman otti pronssia.

– Lämpö ei ollut niin paha, mutta puolivälissä vähän kuumeni. Järkevä juoksu. En tunne, että olisin pettynyt, Chydenius sanoi.

Yli 20 vuoden jälkeen arvokisoihin palannut Annemari Kiekara oli 49:s ajalla 2.48.30.

– Aluksi meni ihan hyvin, mutta sitten nesteet alkoivat hölskyä vatsassa. Alkoi krampata.

MM-kilpailuissa 16:nneksi sijoittunut Alisa Vainio juoksi alussa kärkiporukassa ja oli 30 kilometrin väliajoissa vielä 19:s, mutta keskeytti pian huonovointisuuden takia. Hän ei toipunut haastattelukuntoon iltapäiväksi, kun maratoonarit olivat tavattavissa Suomen joukkueen hotellilla.

Vattulainen ei rääkännyt itseään vuodekuntoon

Isäntämaa Saksan Richard Ringer voitti miesten kilpailun ajalla 2.10.21. Hän puristi lopussa voittoon ohi Israelin Maru Teferin. Gashau Ayale varmisti Israelille pronssimitalin.

Suomen Arttu Vattulainen keskeytti, mutta oli hyvävointinen hotellilla.

– 19 kilometriin asti meni suunnitelmien mukaan. Sitten tapahtui jotain, ja vauhti alkoi sakkaamaan, Vattulainen sanoi.

– Juoksin reiluun 25 kilometriin asti. Siinä vaiheessa vauhti oli hyytynyt tosi pahasti ja alkoi silmissä sumeta. Iso pettymys, koska olin odottanut ja panostanut tähän. Pitää nyt niellä pettymys.

Vattulainen kuunteli järkeään, eikä rääkännyt itseään vuodekuntoon.

– En onneksi ajanut itseäni siihen kuntoon. Kun lopetin tuossa kohti, vältyin suuremmilta seurauksilta.

Voittajasuosikki putosi pelistä 10-ottelun avauslajissa

Ranskalaisen 10-ottelijan Kevin Mayerin kisaurakka yleisurheilun EM-kilpailuissa Münchenissä jäi lyhyeksi, kun hän saapui avauslajin, 100 metrin juoksun, maaliin eränsä viimeisenä ajalla 11,77. Hänen ennätyksensä on 10,50, mutta Münchenin olympiastadionilla homma meni jarrutteluksi.

Mayer painui maalissa radan pintaan ja kertoi kenttähaastattelussa jättävänsä kisan kesken. Hän on kärsinyt jalkavaivoista.

– Nähdään ensi vuonna, hän viittasi Budapestissä odottaviin MM-kilpailuihin.

Mayer voitti heinäkuussa 10-ottelun maailmanmestaruuden Eugenessa. Hänellä on MM-kulta myös vuodelta 2017. Olympialaisissa hän on saavuttanut kaksi ja EM-kilpailuissa yhden hopean.

Simon Ehammer pitää ottelussa selvää komentoa, kun sveitsiläinen venytti pituushypyssä hirmutuloksen 831. Huimana pituushyppääjänä tunnettu Ehammer johtaa ottelua kolmen lajin jälkeen 254 pisteen erolla Italian Dario Desteriin.

Ehammerin pituustulos on EM-kisojen 10-ottelun uusi ennätys. Sveitsiläisen pituusennätys on toukokuussa syntynyt 845.

Münchenin 10-ottelussa ei ole mukana suomalaiskilpailijoita.