Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koripallomaajoukkueen alkulohkosijoitus ratkeaa tänään – vastassa voitoton Hollanti

Suomen koripallomaajoukkue pelaa tänään EM-kisojen viimeisen alkulohko-ottelunsa Prahassa. Suomi kohtaa kaikki ottelunsa hävinneen Hollannin kello 15 alkavassa ottelussa.

Suomen sijoitus alkulohkossa ja vastustaja sunnuntaina Berliinissä pelattavassa pudotusottelussa ratkeavat tämän päivän otteluiden perusteella. Suomen pudotuspelivastustaja tulee C-alkulohkosta, josta jatkoon menevät Kreikka, Ukraina, Italia ja Kroatia.

Hollannin tämän kesän tappiosarja on kahdentoista ottelun mittainen, mutta Suomen apuvalmentajan Hanno Möttölän mukaan se antaa väärän kuvan joukkueen iskukyvystä.

– He pelaavat erilaista koripalloa kuin mikään muu joukkue tässä lohkossa. Heillä on jatkuvasti kentällä kolmen takamiehen viisikko, jotka ovat kaikki pallonkäsittelijöitä. He pelaavat kovalla energialla ja aalloittain: he saattavat viedä pariminuuttisen 15–2, jonka jälkeen seuraavan viiden minuutin aikana he eivät saa heittoakaan sisään, Möttölä sanoi.

Hollannin eturivi on erittäin pitkä. Saksan liigan Frankfurtissa pelaava Matt Haarms on 221-senttinen ja Syracusen yliopistossa viimeisen kautensa aloittava Jesse Edwards 211 senttiä.

– Edwards on maailmanluokan urheilija, joka viimeistelee korin läheisyydessä ja torjuu heittoja, Möttölä kertoi.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.