Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kontiolahti taipui MM-isännyysvalinnassa – ampumahiihdon MM-2027 kisataan Otepäässä

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU myönsi kongressissaan perjantaina vuoden 2027 MM-kisojen isännyyden Viron Otepäälle. Kisoja haki myös Kontiolahti, mutta IBU:n kongressi tuki liiton hallituksen esittelemää vaihtoehtoa eli Otepäätä, jolle MM-kisaisännyys on ensimmäinen.

– Onnittelemme Otepäätä. Meillä oli tiukka kamppailu kisaisännyydestä, ja tällä kertaa IBU halusi antaa mahdollisuuden uudelle MM-kisamaalle, Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki totesi tiedotteessa.

Kontiolahden Urheilijat ry:n puheenjohtaja Kimmo Turunen puolestaan ilmoitti, että Kontiolahti valmistautuu hakemaan MM-kisaisännyyttä uudestaan kahden vuoden päästä. Kontiolahdella kisattiin MM-tunnelmissa viimeksi vuonna 2015.

– Syksyllä 2024 IBU jakaa MM-isännyydet vuosille 2028 ja 2029. Lähdemme valmistautumaan uuteen hakukierrokseen, Turunen kertoi tiedotteessa.

Ensi talven MM-ampumahiihdot järjestetään Saksan Oberhofissa helmikuussa. Vuonna 2024 MM-mitaleita ratkotaan Tshekin Nove Mestossa ja vuonna 2025 Sveitsin Lenzerheidessa.

Venäläisten ja valkovenäläisten panna jatkuu

IBU:n kongressi päätti jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliittojen sulkemista kansainvälisestä toiminnasta. Suljetussa lippuäänestyksessä pannan jatkumista tuki 40 jäsentä ja yksi äänesti vastaan.

Osallistumiskielto jatkuu toistaiseksi, "kunnes tietyt ehdot täyttyvät". Myös yksittäisten venäläis- ja valkovenäläisurheilijoiden osalta kielto IBU:n tapahtumiin pysyi voimassa.

IBU miettii kieltoa seuraavan kerran seuraavassa kongressissaan, ja liitto vaatii, että Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliitot sanoutuvat irti Venäjän sotatoimista Ukrainassa. Liittojen kuuluu myös varmistaa, että niiden toimihenkilöitä tai urheilijoita ei ole aktiivisesti mukana Venäjän asevoimien toiminnassa, eivätkä he ota mitään roolia sotatoimissa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.