Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elli Kattelus nousi Manse PP:n sankariksi dramaattisessa kolmannessa finaalissa – tamperelaisjoukkue otti pakkovoiton ja venytti naisten Superpesiksen mestaruusratkaisua

Vuoden lukkariksi vuoden 2015 naisten Superpesiksen mestarijoukkueessa Lapuan Virkiässä valittu Elli Kattelus löi kaikki Manse PP:n toisen jakson juoksut, kun kotijoukkue kukisti mestaruutta jo havitelleen Jyväskylän Kirittäret 2–0 (3–2, 5–4) kolmannessa finaalissa.

Tilanne oli 1–1 toisen jakson neljännen vuoroparin alussa, kun toisen polven pelaaja Kattelus löi takaa läpi ajolähtötilanteessa. Tilanne oli hetkessä 5–1.

– Yritin takakentälle, ja sentit olivat tällä kertaa minun puolellani, Kattelus iloitsi.

Kirittärien tasoittavalla vuorolla nähtiin dramatiikkaa, kun Manse PP:n lukkari Senni Sallinen antoi vieraille kolme juoksua väärillä syötöillä. Näistä jo toisen jälkeen Sallinen kävi neuvottelemassa roolin vaihdosta, mutta vaihto tapahtui vasta tilanteessa 5–4, ja paljon lukkarina aiemminkin tällä kaudella pelannut Jasmin Andreasen tuli Sallisen paikalle.

– Luotto oli kova, että voitamme. Jokaiselle tulee virheitä, ja kieltämättä lukkarilla on näkyvä pelipaikka, Kattelus myönsi.

"Joku muu saa pelata lukkarina"

Kattelus kukisti Virkiässä vuosien 2014 ja 2015 finaaleissa juuri Kirittäret eli voitto maistui varmasti makealle. Toki Mansen pitää hakea vierasvoitto sunnuntaina Jyväskylästä siirtääkseen ratkaisun kotikentälleen ensi lauantaiksi.

– Olen koko kauden pelannut jokerina enkä ole edes harjoitellut syöttämistä enää. Joku muu saa pelata sunnuntaina lukkarina, täksi kaudeksi peliroolia vaihtanut Kattelus korosti.

Mitä ilmeisimmin tämä joku on Andreasen, vaikka pelinjohtaja Jari Cavernelis ei sitä lauantaina varmistanutkaan. Luulisi myös Vesa Toikan jatkavan kakkospelinjohtajana, vaikka lauantaina pelikiellossa ollut Antti Vihtkari olisikin sunnuntaina käytettävissä. Toikka pelasi aktiivina samassa joukkueessa kuin Elli Katteluksen Vesa-isä.

– Kirittärillä oli jo kaksi paloa, kun nuo vapaataipaleet tulivat ja takamatkaa yhä paljon. En ollut huolissani, Cavernelis vakuutti.

Tappio otti koville ainakin yhdelle Kirittärien fanille, joka laittoi salakuljetetun soihdun palamaan stadionin takana, vaikka lähellä oli lapsiakin.