Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnettu yhdysvaltalaiskiipeilijä katosi Nepalin Manaslu-vuorella

Yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä Hilaree Nelson on kadonnut Nepalin Manaslu-vuorella, viranomaiset vahvistivat tiistaina. Nelson saavutti Manaslun huipun kumppaninsa Jim Morrisonin kanssa maanantaina ja hän katosi laskiessaan suksilla vuorenrinnettä alas.

– Hänelle sattui onnettomuus eilen (maanantaina), kun hän oli tulossa alaspäin huipun saavuttamisen jälkeen. Yritämme saada selvyyttä, mitä on tapahtunut, retkikunnan järjestäjä Jiban Ghimire kertoi AFP:lle.

Maailman kahdeksanneksi korkeimman vuoren Manaslun korkeus on 8 163 metriä. Aiemmin maanantaina nepalilaiskiipeilijä kuoli ja useita loukkaantui vuorella sattuneen lumivyöryn seurauksena.

Nelson, 49, on tunnettu kiipeilijä. Hän kiipesi ensimmäisenä naisena 24 tunnin sisällä maailman korkeimman vuoren eli Mount Everestin sekä Lhotsen huipuille vuonna 2012.

– En ole tuntenut Manaslulla oloani yhtä varmaliikkeiseksi kuin aiemmissa seikkailuissani Himalajan ohuessa ilmanalassa. Viime viikot ovat testanneet kestävyyttäni useilla eri tavoilla, Nelson kertoi viime viikolla Instagram-tilillään.

Nelsonin yhteistyökumppani North Face vahvisti kiipeilijän katoamisen.

– Olemme yhteydessä Hilareen perheeseen ja tuemme etsintä- ja pelastustoimia kaikin mahdollisin tavoin, yhtiö viestitti.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.