Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusuvuori taipui Tukholmassa Tsitsipasille – "Olisi pitänyt roikkua pidempään mukana"

Emil Ruusuvuori hävisi lauantaina miesten kaksinpelin välierissä Kreikan Stefanos Tsitsipasille tenniksen ATP-turnauksessa Tukholmassa. Maailmanlistalla viidentenä oleva kreikkalainen kukisti suomalaisen suoraan kahdessa erässä lukemin 6–2, 6–2.

Muuten loistavan turnauksen pelannut helsinkiläinen sanoi, että haluaa kohdata kovia vastustajia tulevaisuudessakin.

– On hyvä kokemus aina, kun pääsee pelaamaan top 5- tai top 10 -pelaajia vastaan. Niitä haetaan lisää tulevilta viikoilta, Ruusuvuori kertoi STT:lle.

Maailman huipun kintereillä

Vaikka tulos oli selvä, Ruusuvuori (ATP-52) näytti, että maailman huippu on haavoitettavissa.

Suomalainen sai murrettua avauserässä Tsitsipasin syötön, mutta sillä ei juhlittu, kun oma syöttöpeli reistaili: Ruusuvuori sai ykkössyöttönsä ruutuun alle 60-prosenttisesti. Onnistuneistakin syötöistä voitettuja pisteitä tuli vain 52 prosenttia palloista.

Harmittamaan jäi, ettei tuloksellisesti pystynyt pistämään paremmin hanttiin.

– Tsitsipas lyö todella kovaa ja painavasti. Olisi pitänyt roikkua pidempään mukana ja katsoa, mitä hän sitten keksii.

Ruusuvuori on yltänyt kerran urallaan ATP-turnauksen loppuotteluun. Se tapahtui viime talvena Intian Punessa.

Tukholman avoimet on ollut aiemminkin suomalaisille menestyksekäs tennismiljöö, sillä maamme kaikkien aikojen ykköspelaaja Jarkko Nieminen pelasi turnauksen finaalissa vuonna 2001.

Heliövaara nelinpelifinaaliin

Nelinpelissä tuli lauantaina Tukholmassa hienoa suomalaismenestystä, kun Harri Heliövaara eteni brittipelikaverinsa Lloyd Glasspoolin kanssa välieristä finaaliin. Heliövaara ja Glasspool voittivat välierässä Yhdysvaltain Maxime Cressyn ja Ranskan Albano Olivettin suoraan kahdessa erässä 7–5, 6–3.

– Oli siisti fiilis ja tunnelma keskuskentällä, upea määrä suomalaisia oli tullut kannustamaan. Ottelussa oli niin hyviä kuin huonoja juttuja, mutta onneksi hyviä oli paljon enemmän. Osoitimme, että meitä ei helposti henkisesti kaadeta. Pidimme energiaa yllä, suoritettiin sitä, mitä parhaiten osataan, Heliövaara kommentoi tiedotteessa.

Sunnuntain finaalissa Heliövaara ja Glasspool kohtaavat parin Marcelo Arevalo Salvador/Jean-Julien Rojer Hollanti.