Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsi kaatoi Tshekin jääongelmien keskeyttämässä EHT-pelissä

Jääkiekon miesten maajoukkuekausi alkoi Kari Jalosen valmentaman Tshekin osalta kiusallisesti, kun Ceske Budejovicessa pelattava EHT-sarjan Suomen turnauksen ottelu Tshekki–Ruotsi oli pitkään keskeytyksissä jääongelmien takia.

Ruotsi pääsi toisessa erässä 2–0-johtoon Andre Peterssonin osuttua kahdesti 40 sekunnin sisään 27. peliminuutilla. Sen jälkeen Ceske Budejovicen hallin jäässä huomattiin repeämä, ja peli oli keskeytyksissä yli 40 minuuttia.

Lopulta jää saatiin pelattavaan kuntoon, ja Tshekki pääsi mukaan kamppailuun Filip Chaplikin maalilla. Pian sen jälkeen Petersson täydensi kuitenkin loistoiltansa hattutemppuosumalla, ja Olle Alsing viimeisteli Ruotsille 4–1-voiton. Voitto oli sinikeltaisille ensimmäinen Tshekissä sitten vuoden 2018.

Ottelu oli Ruotsin uuden päävalmentajan Sam Hallamin ensimmäinen ottelu Tre Kronorin luotsina. Seuraavat koitokset hänellä ovat Turussa, jossa Ruotsi kohtaa lauantaina Sveitsin ja sunnuntaina Suomen.