Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Birmingham järjestää EM-yleisurheilun 2026 – Tampereella kilpaillaan vuotta aikaisemmin alle 20-vuotiaiden EM-mitaleista

Yleisurheilun Euroopan-mestaruuskilpailut järjestetään vuonna 2026 Britannian Birminghamissa. Euroopan yleisurheiluliiton (EAA) hallitus päätti asiasta perjantaina Varsovassa kokouksessaan.

Birmingham on järjestänyt sisäratojen EM-kilpailut 2007, sisäratojen MM-kilpailut 2003 ja 2018 sekä Kansainyhteisön kilpailut tänä vuonna. Lisäksi kaupunki on tunnettu Timanttiliiga-kilpailujen järjestäjänä.

– Britannialaisyleisö arvostaa suuresti maailmanluokan yleisurheilua. Näimme tämän äskettäin Kansainyhteisön kilpailuissa, joissa katsomot olivat täysiä jopa aamuohjelman aikana, EAA:n puheenjohtaja Dobromir Karamarinov sanoi tiedotteessa.

Kesällä 2024 EM-kilpailut järjestetään Roomassa.

EAA päätti myös alle 20-vuotiaiden EM-kilpailujen järjestäjistä, ja vuoden 2025 kisojen osalta kunnian sai Tampere. Tampere on järjestänyt 2000-luvulla kolmesti yleisurheilun nuorten arvokisat, viimeisimpänä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut kesällä 2018.

– Olimme erittäin vaikuttuneita Tampereen hakemuksen laadusta ja yksityiskohdista. Suomella on pitkä kokemus hyvin järjestettyjen tapahtumien järjestämisestä kaikilla tasoilla, joten U20-urheilijoillamme on epäilemättä parhaat olot kentällä ja sen ulkopuolella 2025, Karamarinov kehaisi.

Nuorten EM-mitaleista kisataan Suomessa myös ensi vuonna, kun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään Espoossa.