Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oloksen erikoisissa olosuhteissa ylämäessä oli eri kisa kuin alamäessä – Victoria Carl sivakoi naisten 10 kilometrin kilpailun voittoon

Saksan Victoria Carl voitti Muonion Oloksella sunnuntaina hiihdetyn naisten 10 kilometrin FIS-kilpailun. Vapaan hiihtotavan kilpailussa toiseksi ylsi Suomen Kerttu Niskanen ja kolmanneksi Saksan Pia Fink.

Niskanen taipui voittajalle peräti 21 sekuntia ja yllättyi, miten suuresti ladun kunto vaihteli reitin varrella.

– Kaikki alamäet olivat tosi liipalla. Ylämäessä yllätti, kun latu oli luminen. Ylämäet olivat vähän kuin eri kisa ja alamäet eri kisa. Ne olivat niin erilaiset kohdat, Niskanen kertoi kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

– Olen ihan tyytyväinen, mutta en siihen, miten iso ero tuli Victoriaan.

Krista Pärmäkoski hiihti viidenneksi ja hävisi voittajalle 31,5 sekuntia. Eveliina Piippo oli kuudes.

– Ei missään nimessä ollut helppoa. Eilinen painoi, Pärmäkoski viittasi lauantain perinteisen kilpailuun.

Hän oli perinteisen kympillä toinen ja Niskanen kolmas. Sunnuntaina Pärmäkoski hävisi 10,5 sekuntia Niskaselle.

– Oli liukas keli, jota toivoinkin, mutta ehkä vähän turhan liukas meikäläiselle. Ei meinannut pysyä suksi alla, 12-kertainen arvokilpailumitalisti sanoi.

Huippu-uransa viime kauteen päättänyt Riitta-Liisa Roponen sijoittui 11:nneksi ja hävisi voittajalle vajaat puolitoista minuuttia. Hän päihitti niukasti esimerkiksi maajoukkuehiihtäjä Anne Kyllösen, joka oli 12:s.

Aikataulussa kohti kovempia kilpailuja

Tulevana viikonloppuna Taivalkoskella hiihdetään Suomen cupia. Pärmäkoski lupasi osallistua perinteisen sprintin lisäksi myös vapaan kympille.

– On tullut paljon treenitunteja tälle viikolle eikä tarvitse olla huolissaan.

Maailmancup käynnistyy marraskuun viimeisenä viikonloppuna Rukalla.

– Olen napsun paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, mutta sen näkee kunnolla, kun isot kilpailut alkavat. Kaikki on mennyt hyvin ja olen saanut tehdä hommia ongelmitta, Niskanen jutteli.