Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaara nautti ja voitti ATP-finaaleissa

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool aloittivat Torinon ATP-tennisfinaaliturnauksen nelinpelit voitokkaasti, kun he nujersivat avausottelussa Marcelo Arevalon ja Jean-Julien Rojerin suoraan kahdessa erässä lukemin 7–5, 7–6 (7–3).

Vaikka suomalainen pelaa ensimmäisessä lopputurnauksessaan, hän pystyi huippusuoritukseen.

– Vähän tietenkin jännitti, kun uusi tilanne ja isoin areena, missä olen ikinä pelannut. Pystyin nauttimaan, ja mikäs siinä on nauttiessa, kun on upeat puitteet ja vielä voittaa, Heliövaara hehkutti STT:lle.

Suomalaisbrittiläinen kaksikko hävisi vajaa kuukausi sitten parien edellisen kohtaamisen Tukholman avointen loppuottelussa, jossa syöttöpeli oli ala-arvoista. Sillä saralla ei kuitenkaan sunnuntaina ollut ongelmia, nimittäin Heliövaara/Glasspool ei menettänyt syöttöään kertaakaan. He takoivat 11 läpisyöttöä ja kärsivät vain yhden kaksoisvirheen.

"Emme ole altavastaajia"

ATP-lopputurnauksen nelinpeliin pääsi kahdeksan paria, jotka keräsivät kauden aikana eniten rankingpisteitä. Tennikselle poikkeuksellisesti ei pelata suoralla pudotuspelillä, vaan lopputurnaus alkaa kahdesta neljän parin lohkosta. Molemmista etenee välieriin kaksi parasta paria.

Voitto sunnuntaina oli Heliövaaran ja Glasspoolin jatkopaikan kannalta merkittävä, sillä Arevalo/Rojer on punaisen lohkon ennakkosuosikkeja. Kaksi muuta alkusarjavastusta ovat Marcel Granollers/Horacio Zeballos sekä maailman kakkospari Rajeev Ram/Joe Salisbury.

Suomalaisen mielestä kaikki ovat kuitenkin voitettavissa.

– Olemme lähteneet sillä asenteella, että emme ole altavastaajia.

Heliövaaran esiintyminen finaaliturnauksessa on suomalaisittain harvinainen saavutus, johon on aiemmin pystynyt vain entinen nelinpelimaailmanlistan ykkönen Henri Kontinen.

Torinossa pelataan samaan aikaan kaksinpelin lopputurnaus, jonka pelitapa vastaa nelinpeliä.