Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemäs voitto peräkkäin – Karhu Basket nousi voittoon Joensuussa

Kauhajoen Karhu Basket venytti miesten Korisliigan syksyn pisimmän voittoputken seitsemän pelin mittaiseksi, kun se voitti Joensuussa Kataja Basketin 81–71.

Karhu Basket nousi toisella jaksolla jo 16 pisteen johtoon, mutta Kataja kavensi puoliaikaeron neljään ja piti johtoa kolmannen jakson. Käännekohta osui neljännelle jaksolle, kun Katajan yhdeksän pisteen johto kääntyi Karhu Basketin kolmen minuutin 16–0-nykäisyllä seitsemän pisteen vieraseduksi.

– Saimme peliin hyvän lähdön, kun puolustus toimi. Toinen ja kolmas jakso olivat Katajan, mutta neljännen jakson 16–0 runimme osoitti, että meiltä löytyy sitkeyttä, kun voitto pitää kaivaa, kertasi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies ottelun ratkaisuhetkiä.

Daniel Dolenc rakensi vierasvoittoa 17 pisteellä. Galin Smith teki Katajalle 19 pistettä.

Kouvot piti Hongan perässä

Tapiolan Honka juuttui entistä tiiviimmin sarjataulukon peräpäähän, kun Kouvot haki Espoosta 96–80-voiton.

Kouvot hallitsi peliä ja karkasi toisella neljänneksellä 17 pisteen johtoon. Honka nousi neljännen jakson alussa kahden pisteen päähän, mutta ei päässyt ohi, kun Kouvot vei viimeisen kympin 26–15.

Austin Butler oli Kouvojen tehokkain 20 pisteellä. Tuukka Kotti nosti Hongalle 22 pistettä.

Pirkanmaan paikallispeli BC Nokialle

BC Nokia jatkoi voitokkaita vieraspelejään Pirkanmaan paikallispelissä, kun se voitti Pyrinnön Tampereella 77–72.

BC Nokia hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta Pyrintö nousi puoliajalle tasalukemiin. Kolmas jakso ja neljäskin etenivät kotijohdossa, kunnes BC Nokia nousi voittoon vietyään viimeiset minuutit 13–4.

Perrion Callanderet teki BC Nokialle 18 pistettä ja Tomas Pihlajamäki Pyrinnölle 19.

Vilpas jatkoi Lahden alamäkeä

Salon Vilpas otti kotipelissään kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se jatkoi Lahti Basketballin alamäkeä tuloksella 110–65. Liigasyksyn suurin 45 pisteen ero tuotti Lahdelle jo viidennen peräkkäisen tappion.

Vilpas määritteli pelin kulun jo ensimmäisen jakson 34–13-voitolla. Ennen puoliaikaa Lahti kävi kuuden pisteen päässä, mutta peli repesi taas kolmannella jaksolla. Vilpas voitti jakson 28–7 ja kasvatti eron 30 pisteen tuntumaan.

Isaiah Crawley keräsi Vilppaalle 21 pistettä. Devon Thomas pääsi Lahden tehokkaimmaksi 12 pisteellä.