Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosikkien paraatimarssia Kouvolan Toto5-raveissa – Yksi illan voittajista oli ratamestari Pekka Rämä, joka taikoi ravureiden alle huippubaanan: "Rata on ihan superhyvä"

Ratamestari Pekka Rämä keräsi runsaasti kehuja torstaina Kouvolan Toto5-raveissa. Varhain aamulla alkanut sankka lumipyry toi Kouvolaan parisenkymmentä senttiä raskasta lunta, mutta Kouvolassa baana oli loistokunnossa koko illan.

– Huippuolosuhteet! Hyvä, että pinta oli kuorittu pois. Tuo pinta on hevosille todella hyvä juosta, Hipassilla tolpan narutellut Antti Teivainen kehui.

Myös Kouvolan raviradan vuoden 2022 ohjastajaliigan voittaja Esa Holopainen kehui Pekka Rämän työtä.

– Rata on ihan superhyvä. Siinä on todella hyvä ajaa.

Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen oli kokeneiden kuskien kanssa samoilla linjoilla. Syyskuun lopulla ratamestarina aloittanut Pekka Rämä onnistui Hytösen mukaan täydellisesti.

– Viimeisen viikon sisään vaikeuksia on ollut monilla ravipaikkakunnilla. Turussa ravit peruttiin ja Mikkelissä kilpailut jouduttiin keskeyttämään pariksi tunniksi, Hytönen muistutti.

– Rata kuorittiin vasta iltapäivällä. Saimme lopputuloksena pehmeän kivituhkapinnan, jossa hevosen on optimaalisen hyvä kilpailla. Hevosen hyvinvointi on meille tietysti aina tärkein asia.

Hytösen mukaan iltapäivään ja radan virittämiseen liittyi monenlaisia riskejäkin.

– Kun lämpötila pyörii nollan ympärillä, se on ratamestarille kaikkein hankalin tilanne. Rata voi mennä pettäväksi. Märkä kivituhka voi myös jäätyä ja silloin pinta on kuin betonia. Tällä kertaa kaikki karikot vältettiin. Eihän tuosta kuulu edes kavion kopsetta nyt, Hytönen ihasteli radan varrella.

Kouvolan Toto5-peli oli suosikkien paraatimarssia alusta loppuun. Viidestä voittajasta ainoastaan kolmannen kohteen korkannut Tapio Perttusen Albino Flame ei ollut lähtönsä ykkössuosikki.

Albino Flame otti voittonsa tyylikkään keulajuoksun päätteeksi kakkossuosikkina. Toto5-pelin pelatuin ravuri Ivonne Hoss sijoittui lähdössä kolmanneksi.

– Tämä osaa lähteä hyvin liikkeelle ja nyt oli oikein sopiva tehtävä. Kun kovuutta saadaan lisää, tällä voi olla hyvä tulevaisuus, Perttunen tuumi.

– Kipakka tammahan tämä muuten on. Välillä saa takajalkojakin pelätä, kun sieltä saattaa tulla joku potkukin. Kärryissä ei ole mitään ongelmia.

Toto5:n avauskohteessa Hipassi ja Antti Teivainen olivat kovaa valuuttaa.

– Helppoa oli koko matkan ajan. Hevosen ei tarvinnut panna parastaan missään vaiheessa, Teivainen kertoi.

Helppoa oli myös toisen kohteen voittajalla Nemea Katolla ja Hannu Torvisella, jotka hoitivat leiviskänsä suosikkina toisessa kohteessa.

Kouvolalaisen Isto Kuisman valmentama Amour Amiko otti vuoden ensimmäisen voittonsa neljännessä kohteessa.

– Se helpottaa minun tehtävää, kun hevonen on näin hyvässä kunnossa. Matkalla joutui ajamaan vähän hassustikin ja siellä tuli pieniä spurtteja. Hevosen henkinen kantti piti kuitenkin hienosti, kuski Jukka Torvinen selvitti.

Kun päätöskohteen voitti ykkössuosikki Business School, Toto5-rivin arvoksi jäi reilut kahdeksan euroa. Ruunan ohjastaja Hannu Torvinen kuittasi näin Kouvolasta kaksi Toto5-tolppaa.