Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoo hävisi Pelicansille kolmannen kerran – Päävalmentaja Olli Salon mukaan KooKoo jäi ihailemaan 50-vuotisjuhlatilaisuutta

KooKoo-puolustaja Kalle Loponen, 21, teki liigauransa toisen maalin. Loponen sanoo käyneensä tällä kaudella henkisesti syvällä.

Kuntopuntarin lukemilla ei ollut mitään merkitystä Pelicansin ja KooKoon mittelössä Lahden jäähallin 50-vuotisjuhlaottelussa.

Jääkiekon SM-liigassa neljä ottelua peräkkäin hävinnyt Pelicans hallitsi ottelua ja voitti KooKoon maalein 3–1 (1–1, 1–0, 1–0). KooKoo oli ottanut ennen Lahden-reissua viidestä ottelustaan neljä voittoa.

Pelicans on valtatie 12:n kaksintaistelussa tällä kaudella niskan päällä voitoin 3–1. Kaikissa neljässä ottelussa häviäjä on jäänyt yhteen maaliin. Joukkueet pelaavat keskinäiset ottelut vielä helmikuun puolivälissä peräkkäisinä iltoina.

Pelicansin maalintekijät Otto Kivenmäki (1+1), Joni Ikonen (1+0) ja Elias Vilén (1+0) katkaisivat KooKoon kustannuksella pitkät seitsemän, kuuden ja viiden ottelun kuivat jaksonsa. Ikonen, 23, on Pelicansin maalipörssin ykkönen.

Pelicansin maalivahti Jasper Patrikainen (27/28 torjuntaa) on seissyt lahtelaisjoukkueen kauden kaikkien kolmen KooKoo-voiton takana. Vatsataudista toipunut Patrikainen ja tshekkiläinen Patrik Bartosak ovat pelanneet kauden kutakuinkin puoliksi.

KooKoo-puolustaja Kalle Loponen, 21, teki liigauransa toisen maalin. Ensimmäisen kerran Loponen osui lokakuussa 2021 KooKoon vierasvoitossa JYPiä vastaan.

Toista kauttaan KooKoota edustava toisen polven liigakiekkoilija Loponen on joutunut hakemaan paikkaansa. Viime kaudella hän pelasi neljässä ja tälläkin kaudella jo kolmessa joukkueessa. Loponen kuvailee omaa aikaansa Kouvolassa sanoilla pyörii, vääntää ja kääntää, mutta mitään ei oikein tapahdu.

Niin kuin pelin aloitat, niin sen myös monesti lopetat.

Olli Salo

– Valehtelisin jos sanoisin, ettei ole pieni hymynkare maalista kasvoilla. Kyllä tässä on sen verran syvällä tällä kaudella henkisesti käynyt. Ehkä saan tästä tarvittavaa itseluottamusta.

Loposelle ottelu oli vasta kauden 19:s KooKoossa. Hän nousi viime viikolla takaisin kokoonpanoon lähes kahden kuukauden tauolta. Kuluvalla kaudella lainassa HPK:ssa ja Ketterässä käynyt Loponen saattoi harjoitella neljä viisi viikkoa pelaamatta otteluakaan.

– Se ei ihan vaniljalta ja vaahtokarkilta maistu.

Miska Kukkosen pitkä pelikielto ja Stefan Wargin loukkaantuminen avasivat Loposelle uuden mahdollisuuden. Hän on mielestään onnistunut käyttämään tilaisuuden hyväkseen.

– Tavoitteena oli kasvattaa omaa roolia ja ottaa vakiokokoonpanon paikka. Se ei ole täysin onnistunut. Alkukaudesta pelasin heikompia pelejä. Meillä on paljon hyviä nuoria pakkeja, mikä on positiivinen asia. Jääharjoittelun taso pysyy korkealla. Se puristaa meitä kaikkia eteenpäin.

Pelicans–KooKoo-ottelu aloitettiin ajallaan puoli seitsemältä, mutta pelaajat saapuivat kentälle ajoissa jäähallin 50-vuotisjuhlaseremonioita kuuntelemaan. Loposelle tällainen tuli tutuksi kaudella 2019–2020, jolloin hän pelasi Kanadan junioriliiga OHL:ssä Sudbury Wolvesissa.

– Omaan suoritukseen tuollainen ei vaikuta. Kanadassa oli syövän vastaista kampanjaa jos ei joka toisessa pelissä, niin ainakin kerran kuukaudessa.

KooKoolla on runkosarjaa pelaamatta 20 ottelua. Kouvolalaisjoukkue suuntaa viimeiselle kolmannekselle sarjataulukon sijalta 12.

– Emme voi päästää pelejä läpi sormien, sillä voitot alkavat merkitä meille koko ajan enemmän ja enemmän. Meidän pitää maksaa hintaa ja nähdä vaivaa voittamiseen, jotta saamme pelata pitkälle kevääseen.

Loposen mukaan KooKoo on viime aikoina keskittynyt hyökkäyspelin harjoittelussaan maalinteon tukitoimiin, eli maalille suuntautuvaan liikkeeseen ja maskipelaamiseen.

– Sitä näkyi pelissä, mutta edelleen on varaa parantaa. Yhteiseen hiileen puhaltaminen on jo ollut hyvällä tasolla, mutta sitä kaivataan edelleen enemmän.

Päävalmentaja Olli Salon mukaan KooKoo jäi ottelun alussa ihailemaan 50-vuotisjuhlatilaisuutta.

– Niin kuin pelin aloitat, niin sen myös monesti lopetat. Tämä toteutui osalle pelaajista karulla tavalla. Me jahtasimme, mutta Pelicans puolusti sitkeästi ja söi kiekkoa.