Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvot paineli Korisliigan ylempään jatkosarjaan – Paikkapuolustus yllätti tuoreen cup-mestarin Kataja Basketin: "Olin siinä varmaan 40 tuntia hereillä ja katselin videota"

Kouvot pelaa sittenkin Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa. Asia sai sinettinsä lauantaisella kierroksella, kun kouvolalaisjoukkue haki tärkeän vierasvoiton tuoreesta Suomen cup-mestarista Joensuun Kataja Basketista.

Kouvolalaisjoukkue menetti Joensuussa avauspuolikkaalla hankkimansa 20 pisteen johtonsa, mutta voitti ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen lopulta lukemin 91–100 (38–58).

Kouvot sijoittui runkosarjan viimeisen kierroksen jälkeen tasapisteisiin KTP-Basketin, Lapuan Kobrien ja BC Nokian kanssa. Kouvolalaisten ylemmän jatkosarjapaikan kannalta merkittävää oli se, että Kobrat nitisti samaan aikaan BC Nokian Lapualla.

Neljän joukkueen keskinäisten otteluiden vertailussa KTP on ykkönen. Kobrat ja Kouvot ovat tasoissa, mutta keskinäisten otteluiden koriero on Kouvojen hyväksi. Kouvot voitti Kobrat runkosarjan molemmissa kohtaamisissa.

Kouvolassa odotellaan edelleen, millaisen päätöksen Koripalloliiton liittohallitus tekee Kouvojen valitusasiassa. Jos Kouvojen valitus menee läpi, Kouvot päättää runkosarjan ensi viikolla kotipelillä BC Nokiaa vastaan.

– Sarjapisteet ja ottelutuotot kiinnostavat tottakai, Kouvot Basketin Mikko Sydänmaanlakka sanoi.

Taylor tykitti 35 pistettä

Korisliigan pistetilaston kärkimies Deshon Taylor oli Kouvojen ykkönen Joensuussa. Amerikkalainen heitti ottelussa peräti 35 pistettä. Erinomaisesti pelasivat myös John Meeks (20/3) ja lopussa kovia koreja viimeistellyt Quan Jackson (20/5).

Meeks nousi esiin kolmannella neljänneksellä, kun Kataja Basket aloitti nousunsa 20 pisteen takaa. Meeks naputteli kahdeksan tärkeää pistettä juuri niillä hetkillä, kun viisikon muilla pelaajilla sakkasi hyökkäyspäässä.

Jackson oli puolestaan parketin paras pelaaja ratkaisevilla viime minuuteilla, kun kotijoukkue oli ajanut kouvolalaisten etumatkan kiinni. Kataja tuli tasoihin (89–89) vajaat neljä minuuttia ennen summeria.

Jackson teki kolme peräkkäistä kahden pisteen koria, jotka siivittivät vierailijan uudelle karkumatkalle. Tämä kesti loppuun asti.

Austin Butler (15/10) väänsi komean tuplatuplan.

Paikka yllätti Katajan

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen puhalteli tyytyväisenä ottelun jälkeen. Hän palasi aluksi viime tiistaihin, jolloin Kouvoille oli pöytä katettu Tapiolan Honkaa vastaan, mutta vierailija vei pisteet Espooseen.

– Meillä oli täydellinen valmistautuminen Honka-matsiin. Minulla oli kauden suurimmat odotusarvot siihen peliin. En nukkunut koko seuraavana yönä. Olin siinä varmaan 40 tuntia hereillä ja katselin videota. Mietin, että ei siinä ollut taktisesti mitään ja että minun pitää jutella pelaajien kanssa.

– Juttelimme ja sieltä löytyi erilaisia syitä, jotka vaikuttivat selkeästi siihen tiistain peliin.

Lehtonen kertoi miettineensä viikolla yllätysmomenttia Katajan varalle.

– Kävimme pari treeniä todella tarkasti läpi 2–3-paikkapuolustusta. Että mitä haluamme ja mitä emme.

Tämä toimi mahtavasti Joensuussa, jossa Kataja oli sormi suussa ensimmäiset 20 minuuttia.

– Kyllä se paikkapuolustus yllätti. Passivoiduimme hyökkäyspäässä ja sieltä se siirtyi puolustukseen. Olimme pelokkaita, emmekä tehneet aloitteita, Katajan luotsi Petri Virtanen kommentoi.

Kouvot osoitti henkistä lujuutta

Joensuulaisten vaikeaan avauspuolikkaaseen vaikutti varmasti myös se, että pelintekijä Tuomas Hirvonen oli ottelusta sivussa.

– Joukkue reagoi kuitenkin hienosti toisella jaksolla. Valitettavasti takaa-ajo vei liian paljon energiaa, eikä keskittyminen ja kurinalaisuus riittäneet lopussa, Virtanen mainitsi.

Jyri Lehtosen mukaan yllätysmomentti katosi toisella puolikkaalla.

– Paikka toimi 18 minuuttia ja kymmenen sekuntia. Sen jälkeen parilla pelaajalla meni pääkoppa jumiin muutamista tuomareiden vihellyksistä ja Kataja sai ennen taukoa sen 6–0-runin.

– Tauon jälkeen Kataja heitti hienosti kolmen pisteen kaaren takaa ja ajoi meidän paikkapuolustuksen keskeltä läpi.

Lehtosen komensi joukkueen kolmannella kympillä miespuolustukseen, mutta palasi vielä paikkaan päätösneljänneksellä.

– Kun Kataja tuli rinnalle, emme päästäneet heitä ohi ja saimme johdon takaisin. Se osoittaa henkistä lujuutta. Tämä oli meiltä tosi hieno voitto, Lehtonen kehaisi.