Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoon ja Ilveksen välinen ero on kasvanut yhdestä maalista valtavaksi kuiluksi – "Oikein kukaan ei tiennyt, mihin on menossa ja mitä tekemässä"

KooKoo on hävinnyt kuluvalla kaudella kaikki kolme keskinäistä ottelua Ilvekselle yhteismaalein 4–15. Lauantaina Kouvolassa kauden ennätysyleisö (5569 katsojaa) näki Ilveksen 0–4-voiton.

On turhaa kysellä, kummalla viime kevään pronssiottelijoista on pysynyt pakka paremmin koossa.

Jääkiekon SM-liigassa 21 vuoden odotuksen jälkeen mitalikantaan palanneen Tampereen Ilveksen ja KooKoon välinen ero on kasvanut pronssimittelön yhdestä maalista valtavaksi kuiluksi.

KooKoo on hävinnyt kuluvalla kaudella kaikki kolme keskinäistä ottelua Ilvekselle yhteismaalein 4–15. Lauantaina Kouvolassa kauden ennätysyleisö (5569 katsojaa) näki Ilveksen 0–4-voiton.

Ilves on joka ottelussa höykyttänyt KooKoota jo toisessa erässä kolmen maalin johdossa.

KooKoon kannalta tappioiden takaa löytyvät numerot ovat karuja. Kaksikon yhteensä 180-minuuttisesta kamppailusta Ilves on pelannut johtoasemassa 167 minuuttia. Tasatilanteessa on miekkailtu 13 minuuttia. KooKoo on johtanut liigaottelua Ilvestä vastaan viimeksi 23. helmikuuta 2022.

Ilveksen amerikkalaispuolustaja Les Lancaster (0+2) on hurjastellut KooKoota vastaan yhteensä viisi syöttöpistettä.

Henrik Haapala (0+1), Joona Ikonen (0+1) ja Matias Mäntykivi (0+1) ovat yltäneet pistetilastoon kaikissa keskinäisissä kohtaamisissa.

Aku Rädystä (1+0) tuli neljäs vähintään kymmenen maalia Ilvekselle tällä kaudella tehnyt pelaaja. KooKoolla kymmenen maalin kerhossa on kaksi peluria.

Jani Nyman (1+0), Tommi Tikka (1+0) ja Santeri Virtanen (1+0) olivat Ilveksen muut maalintekijät.

Oikein kukaan ei tiennyt, mihin on menossa ja mitä tekemässä.

Olli Salo

Fakta on se, että tällä kaudella Ilves pelaa mestaruudesta. Sen sijaan KooKoo voisi melkeinpä teettää itselleen pienoismallin Kanada-maljasta, jos kouvolalaisjoukkue yltää edes neljännesvälieriin.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo ei kaunistellut tilannetta, jossa KooKoo on sarjataulukon 12. sijalla kuuden pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Salon mukaan KooKoota vastaan tehdään edelleen hävyttömän helppoja maaleja.

– Ilveksen kolmas maali. Ei noin voi puolustaa, että pakka hajoaa ihan täysin. Oikein kukaan ei tiennyt, mihin on menossa ja mitä tekemässä.

Salo sadatteli myös aiheellisesti Ilveksen avausmaalia, jonka sarjakakkonen läväytti jo 11 sekuntia aloituskiekosta. Salon mukaan ajatus ja keskittyminen eivät pysy KooKoon pelissä.

– Toisessa erässä oli hyvä vaihe, mutta ei päästy tolppaa lähemmäs.

Kolmen maalin takaa-ajoasemassa turhautuminen voi hiipiä puseroon. Alle odotusten koko kauden pelannut KooKoon kanadalais-ranskalainen puolustaja Charle-Edouard D'Astous ajettiin kolmannessa erässä ulos päähän kohdistuneen taklauksen takia.

D'Astous rikkoi Joona Ikosta ja esti Ilves-hyökkääjää pääsemästä läpiajoon. Tilanne toi mieleen lokakuisen Jukurit-ottelun, jossa D'Astous esti polvitaklauksella Ondrej Kovarcikin läpiajon. D'Astous sai teostaan tuolloin neljän ottelun pelikiellon.

Nähtäväksi jää, eteneekö tuorein hölmöily liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn. Olli Salolla oli tapahtuneeseen oma näkemyksensä.

– Oliko se viisiminuuttinen (rangaistus) ihan pelin arvoinen? Minusta se oli enemmänkin estäminen (kuin päähän kohdistunut taklaus).

D'Astous'n mahdollinen pelikielto olisi jääkylmää vettä pelaajamarkkinoilla hiljaiseloa viettävän KooKoon niskaan. Toinen puolustaja Miska Kukkonen vapautui vastikään perjantaina kahdeksan ottelun pelikiellosta.

Ennen kuluvan viikon kahta tappiota KooKoo rakensi viiden ottelun pisteputken ja näytti heräämisen merkkejä playoff-taisteluun. Yksi suunnannäyttäjistä hyvällä jaksolla oli Teemu Rautiainen, joka tehoili kymmenen ottelun pätkällä 0+7=7 pistettä.

KooKoon syöttöpörssissä toiseksi hiippaillut Rautiainen näkee, että nykyinen sarjasijoitus tekee oikeutta kouvolalaisjoukkueen aaltoilevalle kaudelle.

– Nukahduksia ei auta tulla hyviä joukkueita vastaan. Emme ole raapineet peräkkäisiä voittoja, ja olemme aina joutuneet palaamaan alkuun.

Rautiainen lojuu KooKoon tehotilastossa koko joukkueen pohjalla lukemalla -11. Pelicans- ja Ilves-tappioista ruman -5 kerännyt Eero Teräväinen on myös valunut pahasti pakkaselle.

Rautiainen on iskenyt SM-liigassa parhaimmillaan 19, 17 ja 15 maalin kaudet. Tällä kaudella hän on onnistunut maalinteossa vain kahdesti.

– Ensimmäistä kertaa urallani uskon koko ajan siihen, että parempaa on tulossa.

Viime kevään pronssiottelun jälkeen Rautiainen kertoi Kouvolan Sanomille kärsineensä kauden aikana vaivoista, joista hän ei halunnut julkisuudessa enempää puhua.

– Silloin oli vaikeita ajanjaksoja sairauden kanssa. Nyt ne eivät haittaa arkea. Välillä pitää hakea lääkettä, mutta muuten menee hyvin.