Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvottaret romahti avauskympin lopussa – Forssan Alku vei vajaan kolmen minuutin pätkän 16–0: "Tämä oli minulta huono suoritus valmentajana"

Kouvottaret päätti naisten Korisliigan runkosarjan lauantaina vierastappioon Forssassa. Kotijoukkue Alku karkasi jo ensimmäisellä neljänneksellä 16 pisteen johtoon, eikä vierailija pystynyt tästä enää nousemaan.

Alku jatkaa pelejään ylemmässä jatkosarjassa selvän 97–74-voiton myötä. Kouvottaret sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi takanaan ainoastaan HBA-Märsky ja Lappeenrannan Catz.

Viiden joukkueen alemmassa jatkosarjassa pelaa mainittujen lisäksi myös runkosarjan kuutonen ja tuore cup-mestari Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto. Sarjan kolmelle parhaalle on luvassa paikka pudotuspeleihin.

Kouvottaret putosi kotijoukkueen kyydistä ensimmäisen seitsemän minuutin jälkeen. Vierailija oli vielä vajaat kolme minuuttia ennen neljänneksen loppua tasanumeroissa 17–17, mutta sitten taivas putosi Kouvottarien niskaan.

Alku takoi pikatahtia 16–0-runin neljän onnistuneen kolmosen myötä. Kaksi ensimmäistä niistä iski Silja Viita.

– Tämä oli minulta huono suoritus valmentajana. En ottanut edes aikalisää siinä vaiheessa, että olisimme saaneet runin poikki, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig kritisoi itseään.

– Ja toisekseen, Silja Viitaa ei ollut scoutissa merkitty heittäjäksi. Hän tuli sen ulkopuolelta ja rokotti meitä. Se avauskympin loppu oli ihan katastrofi, Frimodig sanoi.

Kouvottarien selkeä ykkönen oli Tierra Hodges, joka takoi 21 pistettä ja kahmi yhdeksän levypalloa. Nikki McDonald jäi tällä kertaa kahdeksaan pisteeseen. Roosa Frimodig oli toinen pelaaja, joka ylsi kaksinumeroisille pisteille. Frimodig kirjautti hienot yhdeksän syöttöä.

– Ensi viikolla harjoitellaan laadukkaasti ja sitten lähdemme hakemaan voittoja.

Joonas Frimodig tarkkailee tällä hetkellä kansainvälisiä pelaajamarkkinoita. Kouvottaret etsii joukkueeseensa kolmatta ulkomaalaispelaajaa.

– Jos markkinoilta ei löydy sopivaa pelaajaa, emme ala väkisin tänne ketään tuomaan, Frimodig painotti.