Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolan Pallonlyöjät harjoitteli kovia vaihtolyöntejä onnistuneesti ja löi IPV:n Imatralla – "Tilanne avaa tilaa uusille vastuunkantajille"

KPL peluutti hallikauden avauksessa oman juniorituotantonsa valioyksilöitä, kun koppari Miki Likander, polttaja Aapo Kinnunen ja lukkari Elias Pitkänen saivat sisäpelivastuuta lyöntijärjestyksen ykköskärjessä.

Kouvolan Pallonlyöjät avasi superpesiskauteen valmistavat talvikauden harjoitusottelut nitistämällä Imatran Pallo-Veikot 2–0 (1–0, 4–2). Kopla palasi pelikentälle Imatran Ukonniemen hallissa ensimmäistä kertaa sitten viime elokuun puolivälieräpettymyksen.

KPL peluutti hallikauden avauksessa oman juniorituotantonsa valioyksilöitä, kun koppari Miki Likander, polttaja Aapo Kinnunen ja lukkari Elias Pitkänen saivat sisäpelivastuuta lyöntijärjestyksen ykköskärjessä. Likander, 18, Kinnunen, 19, ja Pitkänen, 18, olivat isossa roolissa, kun KPL saavutti viime kaudella hopeaa poikien Superpesiksessä.

Kinnunen toi IPV:tä vastaan kaksi juoksua, joista jälkimmäisen lyöjä oli KPL:n uusi jokerikotiuttaja, Joensuun Mailasta hankittu Patrik Wahlsten.

Kokoonpanon ulkopuolelle KPL:stä jäivät hallitseva etenijäkuningas Patrik Vartama, Tommi Mäentausta ja Eemeli Laine.

Pelinjohtaja Iiro Haimi piti KPL:n esitystä nousujohteisena. Haimia ilahdutti se, että sisäpelin teemana olleet kovat vaihtolyönnit onnistuivat koko joukkueelta. Haimille jäi kokonaisuudesta positiivinen kuva.

– Ensimmäisellä jaksolla muutamat merkkisakkaukset sotkivat peliä, mutta toinen jakso oli paljon rauhallisempi. Ulkopeli oli tasaisen varmaa läpi ottelun.

Haimin mukaan KPL:n marraskuun alussa startannut harjoituskausi on mennyt tähän saakka hyvin. Testien perusteella kouvolalaisjoukkue on hyvässä kunnossa.

– Suurilta loukkaantumisilta on vältytty. Pelaajat ovat päässeet hyvin harjoittelemaan. Teemana talviharjoittelussa on ollut sisäpelin kehittäminen.

Haanojan haalin sulkemisella ei ole vaikutusta KPL:n talveen, sillä jo aiemmin Utti-halli ja Sami Hyypiä -areena ovat muodostuneet Koplan pääharjoituspaikoiksi.

KPL:n neljän vuoden mitaliketju katkesi viime kaudella puolivälierätappioon Hyvinkään Tahkoa vastaan. Sen jälkeen pelaajistossa tapahtui kouvolalaisittain totuttua enemmän muutoksia, kun joukkueesta lähtivät Juho Hacklin (JoMa), Iiro Nokkala (JoMa), Ossi Meriläinen (KeKi) ja Janne Kivipelto (KeKi valmennus). Wahlsten on Koplassa ainoa uusi ulkopuolinen hankinta.

Haimi myöntää, että pelaajamuutokset ovat suuria. Joukkueesta poistui paljon osaamista. Silti Koplassa on Haimin mielestä menestykseen tarvittavaa osaamista.

– Olemme jo aikaisessa vaiheessa käyneet jokaisen pelaajan roolin läpi. Tällä on haettu rauhallisuutta tekemiseen. Tämä tilanne avaa tilaa uusille vastuunkantajille, ja vastuutahan jokainen pelaaja haluaa.

Pesäpallon SM-halliturnauksessa KPL pelaa samassa alkulohkossa Hyvinkään Tahkon ja tamperelaisen Manse PP:n kanssa. Alkulohkon ottelut pelataan 18. helmikuuta ja 5. maaliskuuta.