Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallberg laski Suomeen harvinaista herkkua – sai nuorten MM-alppihopeaa

Suomi sai sunnuntaina juhlia kohtuullisen harvinaista urheilumenestystä, kun 19-vuotias Eduard Hallberg laski suurpujottelun MM-hopeaa Itävallan St. Antonissa kisattavissa junioreiden MM-kisoissa. Mitali on Suomelle ensimmäinen nuorten MM-alppihiihdossa sitten vuoden 2018 ja miesten sarjassa ensimmäinen sitten vuoden 2013.

Hallberg jäi voittajasta, Ranskan Alban Elezi Cannaferinasta 0,32 sekuntia. Pronssille laski Norjan Oscar Sandvik (0,43 sekuntia voittajasta).

– Nyt on erittäin hyvät fiilikset, oli kiva saada kaksi ihan ok laskua. Tulos oli erittäin hyvä. Aamusta alkaen oli hyvä fiilis ja viime aikojen treenit ovat sujuneet hyvin, niin itseluottamus oli kunnossa. Kisassa pistin vaan menemään, Hallberg iloitsi tiedotteessa.

Edellinen suomalaismitali nuorten MM-alppihiihdosta oli Riikka Honkasen suurpujottelupronssi 2018. Edellisen miesten mitalin voitti Santeri Paloniemi vuoden 2013 pujottelupronssillaan.