Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoo voitti taas rankkareilla! – Kouvolan Sanomat seurasi hetki hetkeltä KooKoon ja SaiPan välistä kauden viidettä derbyä

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin lauantaina kuluvan kauden viides Kaakkois-Suomen paikallisottelu. KooKoo voitti 2–1 voittomaalikilpailussa ja on vienyt kauden kaikki derbyt SaiPaa vastaan.

Kouvolan Sanomat seurasi ottelutapahtumia hetki hetkeltä tässä jutussa.

KooKoon neljäs laukoja Axel Ottosson saa harhautettua Jere Huhtamaan ja tekee maalin. SaiPan Antti Kalapudaksen yritys toisessa päässä kenttää pysähtyy Oskari Setäsen patjoihin. KooKoo voittaa maalein 2–1. KooKoo on pelannut tällä kaudella neljä voittomaalikilpailua ja on voittanut ne kaikki!

65.00. Huh huh! KooKoolle viikon toinen voittomaalikilpailu, ja jälleen lukemissa 1–1.

63.37. Kouvolalaisyleisö huokaa. KooKoon Kasperi Ojantakanen pääsee yrittämään puoliksi tyhjään maaliin, mutta eihän se mene. Jatkotilanteessa SaiPan Jere Huhtamaa menettää mailansa, mutta torjuu kuin jääpallomaalivahti ilman mailaa kilpensä käsineosalla! Huimaa viihdettä jatkoajalla.

62.20. Oskari Setänen! Todellinen tähtitorjunta. SaiPan Nuutti Viitasalolla oli mahdollisuus kuitata toisen erän oma maalinsa ja tehdä SaiPalle voitto-osuma.

60.00. KooKoo toisen kerran jatkoajalle tällä viikolla. Lukemat 1–1. KooKoon Oskari Setäsellä oli kolmoserässä vain kolme torjuntaa. KooKoo pyörittää ja hallitsee, mutta maila tärisee kädessä, eikä kouvolalaisjoukkue saa tehtyä paikoista maalia. SaiPan maalivahti Jere Huhtamaa pelaa yhtä elämänsä otteluista.

58.19. Axel Ottosson hankkii jälleen KooKoolle ylivoiman. SaiPan amerikkalaispuolustaja Seamus Donohue jäähylle poikittaisesta mailasta.

54.52. KooKoon ylivoimapeli on paria pilkahdusta lukuun ottamatta ponnetonta. Maalit yhä 1–1, kun käynnissä on kolmannen erän viisi viimeistä minuuttia.

Illan yleisömäärä on 3 222.

52.50. KooKoo ylivoimalle! Axel Ottosson saa aloituksessa iskun käteensä SaiPan Antti Kalapudakselta.

51.28. Maalivahti Oskari Setänen ottaa pari rauhoittavaa koppia KooKoon alivoimapelissä. Lukemat edelleen 1–1.

49.36. KooKoo alivoimalle. Kasperi Ojantakanen joutuu rikkomaan Joonas Odenia maalipaikassa.

46.31. Tilanne 1–1. Erän mainoskatko 1/2. KooKoolla hyvä jakso. Maalipaikkoja Heikki Liedeksellä, Teemu Engbergillä ja Teemu Rautiaisella, mutta ei mene sisään. Liedes on ollut pitkään KooKoon maalipörssin ykkönen, mutta se on hyvän syyskauden tulosta. Viime viikkoina kapteenilla on ollut erittäin tukkoista tekopaikoissa.

41.26 Se siitä ylivoimasta. KooKoon Ari Gröndahlin maila nousee vahingossa Gustav Olhaverin kasvoihin. Jatketaan neljällä neljää vastaan.

41.08 KooKoolle illan ensimmäinen ylivoima. SaiPalta jäähylle Valtteri Ojantakanen.

Kolmanteen erään! Lukemat 1–1. Löytääkö KooKoo keinot ja ottaa "pakkovoiton" sarjajumbosta vai jaksaako SaiPa edelleen taistella samalla tavalla kuin se on jo kaksi erää tehnyt? Siinäpä kuuma kysymys.

SaiPan taistelua kuvaa osuvasti se, että yhdeksälle kenttäpelaajalle on tilastoitu vähintään yksi blokattu laukaus. Kahdessa erässä SaiPa-pelaajat ovat auttaneet maalivahti Huhtamaata yhteensä kahdellatoista blokilla. Useimmin KooKoo-laukauksen eteen ovat kroppaansa likoon laittaneet kapteeni Ville Vainikainen (3) ja oman maalin tehnyt Nuutti Viitasalo (2).

40.00. Toiselle erätauolle tilanteessa 1–1. KooKoon maaliin syöttöpisteet Kalle Loposelle ja Heikki Liedekselle.

37.59. KooKoo tasoittaa 1–1:een! Harvemmin nähty tilanne, kun KooKoo tekee maalin siirretyn rangaistuksen aikana. Axel Ottosson kurvaa laidasta maalille, ja kiekko menee SaiPan häkkiin oman puolustajan Nuutti Viitasalon jalasta.

34.49. Mainoskatko 2/2. Ottelussa on jotakin sellaista, minkä saattoi arvatakin. KooKoo on pelannut vaikean kauden nimenomaan kotikentällä. Vastassa jumbo SaiPa, jonka juna on jo mennyt tältä kaudelta. KooKoon tukkoisuus on jatkunut, mutta SaiPa on löytänyt murskatappioista huolimatta Kouvolan-reissulle pelihuumorin, rentouden ja kovan taistelun.

34.25. Herätys KooKoo! Kannattajaryhmä Kuudes Kenttäpelaaja lähettää omat terveisensä päätykatsomosta.

32.49. SaiPa johtoon 0–1! Sieltä se sitten tuli. Elmeri Laakso, 18, lähettää laukauksen siniviivalta, ja Roni Karvinen tekee ansiokasta maskia maalin edessä.

32.05. SaiPaa on pakko kehua ja arvostaa. Kenttäpelaajat tekevät tänään todennäköisesti kauden ennätystä blokattujen laukausten määrässä. Otto Hokkanen peittää vedon, satuttaa jalkaansa ja nilkuttaa vaihtopenkille, jossa joukkuekaverit antavat aiheellisesti kiitosta.

28.13. Erän mainoskatko 1/2. KooKoon Charle-Edouard D'Astous laukoo hyvästä paikasta, ja SaiPan Jere Huhtamaa torjuu näyttävästi räpylällään. Tämä oli vasta Huhtamaan ensimmäinen torjunta toisessa erässä.

26.05. Tilanne yhä 0–0. KooKoon Oskari Manninen nostaa pitkän kiekon. SaiPalla hyvä vaihe pelissä. KooKoon Eero Teräväinen hävisi laidassa kaksinkamppailun, ja samassa rytäkässä Teräväisen maila katkesi. Hyökkääjä Leevi Aaltonen luovutti oman mailansa sitä puolustajan tontilla enemmän kaipaavalle Teräväiselle.

Ennen toista erää nippelitietopläjäys. SaiPan maalivahti Jere Huhtamaa on maailmanmestari! Hän edusti Pikkuleijonia (U18) vuoden 2018 kultajoukkueessa. Huhtamaa pelasi MM-kisoissa vain yhden ottelun ja piti nollan. Samassa mestarijoukkueessa pelasivat myös kouvolalaisille kiekkojännäreille tutut Peetro Seppälä, Santeri Salmela ja Leevi Aaltonen.

20.00. Erätauolle lukemissa 0–0. KooKoon kannalta rikkonaisen alun jälkeen peli kääntyi kotijoukkueen hallinnaksi. Maalia kohti menneet laukaukset kirjattiin KooKoolle 15–5. Avauserän hahmoksi kohosi kauden ensimmäistä voittoaan hakeva SaiPa-vahti Jere Huhtamaa. Lisäksi on syytä korostaa, että SaiPan kenttäpelaajat blokkasivat avauserässä seitsemän KooKoo-laukausta! Se on paljon se.

15.33. Erän mainoskatko 2/2. Tilanne yhä 0–0. SaiPan pelistä ei näy, että joukkue on liigajumbo ja hävinnyt kuusi viimeisintä otteluaan. Kolmessa viime ottelussa SaiPa on saanut selkäänsä yhteismaalein 3–15. SaiPa on kuitenkin ollut avauserässä pirteä.

KooKoon alivoimapelissä huomio kiinnittyi siihen, että nelikon hyökkääjiä oli vaihdettu. Olli Korhonen ja Emil Molin saivat vastuuta alivoimapelissä.

11.09. KooKoo jälleen alivoimalle. Oskari Manninen rikkoo SaiPan Valtteri Lipiäistä oman maalin takana poikittaisella mailalla.

6.57. Erän mainoskatko 1/2. Nollanollassa mennään. SaiPa laukonut neljästi kohti maalia. KooKoon ainoa laukaus oli Liedeksen viritys läpiajosta, jonka SaiPan Huhtamaa torjui.

4.49. KooKoon alivoimapeli toimii. Kesken alivoiman Heikki Liedes karkaa Kalle Maalahdelta läpiajoon, mutta ei onnistu maalinteossa.

1.42 KooKoolle jäähy heti ottelun alussa. Miska Kukkoselle estämisjäähy omalla alueella.

Kello 16.59. Tyttöjen jääkiekkoilu esittäytyy ottelun alussa. Kuusankosken jäähallissa järjestettiin päivällä tyttökiekon kokeilutapahtuma. Pelitälleiksi nimettyyn tapahtumaan osallistui pelaajia niin Kymenlaaksosta kuin illan vierasjoukkueen kotikaupungista Lappeenrannasta. Nyt tytöt saattavat liigapelaajat jäälle ja pääsevät ottelussa myös pyörähtämään jäällä mainoskatkojen aikana. Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaan alueella tyttökiekon kehitystyötä tekee kaksi tyttökiekkokoordinaattoria.

KooKoon puolustajan Ari Gröndahlin saattajana on hänen oma tyttärensä. Hieno hetki!

Kello 16.50. KooKoon parhaat maalintekijät kuluvan kauden SaiPa-otteluissa ovat olleet Joose Antonen (3+2) ja Toni Suuronen (3+1). Kumpikaan ei kuitenkaan ole tänään loukkaantumisen takia pelaavassa kokoonpanossa.

Kello 16.15. Kokoonpanoista on hyvä poimia SaiPan maalivahtivalinta. Tolppien väliin menee tänään Jere Huhtamaa, jolla ei ole kuluvalta kaudelta yhtään voittoa pelaamistaan kymmenestä ottelusta. Huhtamaa, 22, on SaiPan kakkosvahti, kun A-maajoukkueessa tällä ja viime kaudella kotimaan EHT-turnauksessa pelannut Niclas Westerholm kantaa päävastuun. Huhtamaalla on menossa uran ensimmäinen liigakausi. SaiPaan hän siirtyi Mestiksen Tutosta.

Kello 15.55. Jäähallin ovet avautuvat viiden minuutin kuluttua. Mielenkiintoista taas nähdä, paljonko yleisöä tällä kertaa virtaa katsomoon lumisateen keskeltä.

KooKoon maalivahti Nick Malik tekee omat peliä edeltävät rituaalinsa jäällä. Malik kikkailee kengät jalassa ja kuulokkeet korvilla maalivahdin mailalla ja kiekolla vaihtoaition edessä.

Kello 13.15. Joukkueiden ilmoittamissa kokoonpanoissa ei ole KooKoon kannalta mitään häkellyttävää. Ainoa muutos torstain HIFK-otteluun verrattuna on seitsemännen puolustajan vaihtuminen. Stefan Warg on taas poissa, ja Eero Teräväinen palaa miehistöön. Oskari Setänen jatkaa maalilla.

KooKoolta puuttuvat edelleen loukkaantuneet Toni Suuronen, Joose Antonen, Riku Tuomola ja Saku Vesterinen.

Kuluvalla kaudella ei ole ollut epäselvää, kumpi on Kaakon kunkku. KooKoo on siirtänyt valtikan Lappeenrannasta Kouvolaan ja johtaa keskinäisissä otteluissa voitoin 4–0, pistein 10–2 ja maalein 15–7.

Sarjataulukossa molempien joukkueiden kausi on ollut pettymys. SaiPa pitää liigassa perää ja on jo jäänyt pudotuspelijunan kyydistä. KooKoollakin on mennyt alakanttiin, mutta kouvolalaisjoukkueella on yhä mahdollisuus nousta kärkikymmenikköön ja jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeen neljännesvälierissä.