Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoosta tuli ensimmäinen joukkue, joka on voittanut HIFK:n Helsingissä kaksi kertaa – Oskari Manninen on ollut KooKoo-vuosinaan aina pelikunnossa

KooKoo katkaisi kovavireisen HIFK:n kolmen ottelun voittoputken. Linus Andersson oli voittomaalikilpailun kuudesta laukojasta ainoa onnistuja. Ruotsalaislaiturin osuma takasi KooKoolle 1–2-vierasvoiton. KooKoo on tahkonnut kuluvalla kaudella kolme voittomaalikilpailua ja voittanut ne kaikki.

KooKoosta tuli ensimmäinen joukkue, joka on tällä kaudella voittanut HIFK:n Helsingissä kaksi kertaa. KooKoo katkaisi kovavireisen HIFK:n kolmen ottelun voittoputken. Linus Andersson oli voittomaalikilpailun kuudesta laukojasta ainoa onnistuja. Ruotsalaislaiturin osuma takasi KooKoolle 1–2-vierasvoiton.

60-minuuttisen tasapelipisteellään HIFK kasvatti pisteputkensa yhteentoista otteluun. KooKoo palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen ja jatkaa pudotuspelipaikan metsästystä.

KooKoo on tahkonnut kuluvalla jääkiekon SM-liigakaudella kolme voittomaalikilpailua ja voittanut ne kaikki.

Ottelun varsinaisesta peliajasta väännettiin tasatilanteessa peräti yli 57 minuuttia.

– Tuollainenhan on aivan parasta, kun joka tilanteesta ja millistä taistellaan. Kunnon kamppailua. Mikäs sen mukavampaa, KooKoon puolustaja Oskari Manninen kommentoi.

KooKoon puolustajan Kalle Loposen, 21, liigauran kolmas maali ja ensimmäinen ylivoimaosuma piti kouvolalaisjoukkueen vierasjohdossa vain kaksi ja puoli minuuttia.

Henkilökohtaisesti minulle on iso juttu, että alivoima on kunnossa.

Oskari Manninen

HIFK:n Aleksanteri Kaskimäki, 18, avasi kauden maalitilinsä liigauransa toisella osumalla.

KooKoo sammutteli Nordiksen valot toista kertaa tällä kaudella maalivahti Oskari Setäsen johdolla. Syyskuun voitto-ottelussa Setänen torjui 21 kertaa ja päästi tuolloinkin vain yhden maalin. Tällä kertaa torjuntoja kertyi kymmenen enemmän.

– Meiltä jämäkkä peli. Puolustimme hyvin. Ehkä kolmannessa erässä keskityimme vähän liikaakin puolustamiseen. Kaksi pistettä ja voitto Nordikselta ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys, Manninen muistutti.

KooKoo teki varsinaisen peliajan ainoan maalinsa ylivoimalla ja kesti itse ilman takaiskua neljä alivoimatilannetta. Jos joku on alivoimapelin erikoisosaaja, sitä on nimenomaan KooKoon Oskari Manninen. Neljättä kauttaan kouvolalaisseuraa edustava Manninen, 31, on ollut kaikkina KooKoo-vuosinaan joukkueesta eniten alivoima-aikaa kellottava puolustaja.

– Urani alkupuolella en ollut alivoimalla mikään joukkueen ykkösheppa. KooKoossa rooli on ollut sellainen, että olen saanut alivoimaa pelata. Henkilökohtaisesti minulle on iso juttu, että alivoima on kunnossa. Kun valmentajien kanssa sitä jumppaamme, yritän tuoda mukaan omia näkemyksiäni.

Mannisen mielestä alivoimapeli kuvastaa pienoiskoossa koko KooKoon kautta. Alivoimapelaamisessa on ollut aaltoilevasti hyviä ja huonoja jaksoja. KooKoo ja Jukurit ovat päästettyjen ylivoimamaalien määrällä mitattuna liigan heikoimmat alivoimajoukkueet.

Yli 450 runkosarjaottelua liigassa pelanneen Mannisen koko uran tehotilasto näyttää hienoa lukemaa +55. Manninen on jäänyt urallaan tehotilastossa pakkasen puolelle vain kahdella Sport-kaudellaan.

Manninen tunnetaan puolustavana puolustajana ja matalan profiilin fiksuna perussuorittajana. Teräsmiehenä hän pelaa jo kolmatta kauttaan KooKoon joka ottelussa. Kuluvalla kaudella KooKoon kenttäpelaajista ainoastaan Manninen, Heikki Liedes, Emil Molin ja Miska Siikonen ovat olleet paikalla kaikissa otteluissa.

Manninen on ollut KooKoo-vuosinaan käytännössä aina pelikunnossa. Manniselta jäi helmikuussa 2020 kaksi ottelua pelaamatta, koska hän teki A-maajoukkuedebyyttinsä Ruotsin EHT-turnauksessa. Loukkaantumisen takia Manninen on ollut poissa pelistä viimeksi sitä edellisellä kaudella Sportissa.

– On iso arvo saada itsensä revittyä kentälle. Aina ei pysty olemaan sataprosenttisessa kunnossa, mutta yritän olla lähellä sitä. Ikä on tuonut kasvamista kokonaisvaltaiseen urheilijan elämään, ja aikaisemmat loukkaantumiset ovat opettaneet. On yksilön vastuulla, miten huoltaa itseään off-icessa, Manninen sanoo ja viittaa oheisharjoitteluun.

Lähes kuusi viikkoa sivussa ollut Stefan Warg palasi HIFK-ottelussa KooKoon kokoonpanoon. Ruotsalaispuolustaja istui kuitenkin koko ottelun vaihtopenkillä eikä tilastoinut peliaikaa.