Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtter Virtanen koki EM-jäällä yhden pitkän uransa tunteikkaimmista hetkistä – "Kun kuha alkaa kutemaan, voi alkaa miettiä ensi kautta ja mitä tapahtuu"

Taitoluistelija Valtter Virtasella riitti perjantai-iltana tekemistä Espoon areenan jäällä, kun hän pidätteli itkua ja hyvästeli suomalaisyleisön EM-kilpailujen vapaaohjelmansa jälkeen.

– Yksi uran tunteikkaimmista ja onneksi myös hienoimmista hetkistä. Hemmetin hienot kisat. Suoritus jäi plussan puolelle. Kokonaisuutena sijoituksen ja pisteiden lisäksi oma fiilis on sellainen, jota on hieno muistella, 35-vuotias Virtanen niputti.

Hän oli keskiviikon lyhytohjelman jälkeen 18:ntena pistein 68,33. Vapaaohjelma tuotti pisteet 129,95, joten yhteispisteet 198,28 jäivät marraskuussa Espoon GP-kilpailussa syntyneestä ennätyksestä 204,02. Silti Virtanen kipusi lopputuloksissa 14:nneksi ja nappasi parhaan arvokilpailusijoituksensa.

– Äärettömän hienoa, miten katsojat elävät mukana. Moni on seurannut pitkää, ja ajoittain myös vaikeaa, uraani. Iso osa yleisöstä eli ohjelmaa mukanani, Virtanen tunnelmoi.

Lääkärinä työskentelevä perheenisä pohti uransa jatkamista ennen tätä kautta, mutta on erittäin tyytyväinen ratkaisuunsa jatkaa luistelua.

– Hienoa, että jatkoin viime kauden jälkeen. On ollut niin hienoja hetkiä ja kisoja. Ensimmäistä kertaa uralla olen päässyt tilanteeseen, että virheet ovat poikkeustilanne. Onhan se kivempi kisata ja tehdä ohjelmia, kun ei tarvitse miettiä, montako virhettä on ollut.

Ranskan Adam Siao Him Fa (267,77) voitti, Italian Matteo Rizzo (259,92) oli toinen ja Sveitsin Lukas Britschgi (248,01) kolmas.

Puolikatkera kypsyi veteraaniksi

Tammikuun alussa Virtaselta tuhraantui kaksi harjoitusviikkoa sairastellessa. EM-jäällä hän ei kokenut sairastelun enää painaneen.

– Kisaviikko oli tosi hyvä. Eilen (torstaina) oli akkujenlatauspäivä ja tahmea fiilis, mutta sain luotua hyvän vireystason täksi päiväksi. Ehkä lopussa meni vähän hapoille. Olin myös ryhmän eka, ja se verottaa vähän.

EM-kotikisoissa luisteleminen täytti Virtasen yhden haaveen. Vuonna 2009 Ari-Pekka Nurmenkari nappasi kisapaikan, ja Virtanen istui katsomossa "puolikatkerana".

Uran ehtoopuolella Virtanen vihdoin pääsi EM-kotikisoihin, jotka olivat hänelle jo uran yhdeksännet EM-kilpailut, mutta eivät jää välttämättä viimeisiksi arvokilpailuiksi.

– MM-kilpailujen pisteet puuttuvat vielä. Ne kruunaavat kauden ja tulevat jo ehkä ensi viikolla Saksassa. Sitten pääsisi Japaniin päättämään kauden, Virtanen suunnitteli.

Saksassa hän pääsee luistelemaan tutuissa Oberstdorfin maisemissa.

– Energiatasojen lataaminen on ykkösjuttu. Se on otollinen kisa.

Ikiliikkuja ei suostu pysähtymään.

– Kun kuha alkaa kutemaan, voi alkaa miettiä ensi kautta ja mitä tapahtuu.