Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoo raapi kaksi pistettä, vaikka SaiPa teki varsinaisella peliajalla ottelun molemmat maalit

KooKoo kauli viikon toisen kahden pisteen voittonsa, molemmat maalein 2–1. Torstaina HIFK:ta vastaan voittomaalikilpailun ainoa maalari oli Linus Andersson. Lauantaina SaiPa-pelissä sankarin roolin lunasti toinen ruotsalaishyökkääjä, Anderssonin ketjukaveri sentteri Axel Ottosson.

KooKoon ja SaiPan välisestä kauden viidennestä derbystä muodostui juuri sellainen liisteri, jota kouvolalaisjoukkueelle saattoi pahimmillaan ennustaa. KooKoon piti hoitaa pakollinen kolmen pisteen potti varsinaisella peliajalla, mutta eihän se jääkiekon SM-liigan heikoimmalta kotijoukkueelta onnistunut.

Sen sijaan KooKoo kauli viikon toisen kahden pisteen voittonsa, molemmat maalein 2–1. Torstaina HIFK:ta vastaan voittomaalikilpailun ainoa maalari oli Linus Andersson. Lauantaina SaiPa-pelissä sankarin roolin lunasti toinen ruotsalaishyökkääjä, Anderssonin ketjukaveri sentteri Axel Ottosson.

SaiPan asema liigajumbona ei näkynyt kenttätapahtumissa. Lappeenrantalaisjoukkue löysi pelihuumorin ja taistelutahdon viime aikojen murskatappioista huolimatta. Liigatasolla kokematon kakkosmaalivahti Jere Huhtamaa pelasi yhden elämänsä otteluista ja torjui yhteensä 39 kertaa.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo oli huojentunut siitä, että pitkään jatkunut maalin jahtaaminen johti sentään kahden pisteen arvoiseen voittoon.

– Jokainen piste on tässä vaiheessa kultaakin kalliimpi. Paikkoja oli paljon. Niistä olisi pitänyt pystyä itsekin yksi tekemään, mutta loppujen lopuksi SaiPa teki viidellä viittä vastaan molemmat maalit, Salo sanoi ja viittasi Ottossonille tilastoituun tasoitusosumaan, joka oli SaiPan puolustajan Nuutti Viitasalon oma maali.

21 kotiottelustaan seitsemän voittanut KooKoo on pelannut kotikentällään maalierolla 43–61. Tehtyjen kotimaalien määrä on selkeästi pienin koko liigassa.

Loppujen lopuksi SaiPa teki viidellä viittä vastaan molemmat maalit.

Olli Salo

– Tiukkaa on kotona maalin tekeminen. Rentouden ja kylmäpäisyyden löytämisen perässä tässä ollaan, Salo sanoi ja vihjasi, että laukaisupaikassa voisi joskus siirtää sivuunkin ja hakea parempaa paikkaa.

Sivuun siirtäminen olisi tosiaan voinut olla kova juttu SaiPaa vastaan. SaiPan kenttäpelaajille tilastoitiin huimat kuusitoista blokattua KooKoo-laukausta.

KooKoo on tehnyt neljässä viime ottelussa varsinaisella peliajalla vain kolme maalia.

Päättyvän viikon kahden voittomaalikilpailun voitosta kouvolalaisjoukkue saa kumartaa syvään maalivahtinsa Oskari Setäsen suuntaan. Setänen torjui HIFK:n ja SaiPan kaikki seitsemän rankkaria.

SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläinen oli tappiosta huolimatta ylpeä joukkueestaan. Hämäläistä miellytti eritoten henkisen puolen työ, jonka pelaajat tekivät paikallisotteluun.

– Vaikeita aikoja on ollut. Paljon on asioista juteltu. Jouduimme puolustamaan pitkiä aikoja, mutta sitä tehtiin ihan erinäköisellä ilmeellä kuin aiemmin. Lukematon määrä jääpusseja kului, Hämäläinen sanoi peitettyihin laukauksiin viitaten.

Ottelun alussa koettiin koskettava hetki. Suomen Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaan alueen tyttökiekkopäivän kunniaksi aloituskentällisten esittelyssä oli mukana kaakkoissuomalaisia tyttöjääkiekkoilijoita. KooKoon puolustajan Ari Gröndahlin saattoi kentälle oma tytär Mette, 6.

– Tytär puhui asiasta koko päivän. Olihan se itsellekin ihanaa. Vaalin lasteni muistoja. He muistavat tällaiset kokemukset pitkään.

Kun Gröndahl sai syyskaudella täyteen 400 runkosarjaottelua, Mette ja Miko, 8, pudottivat Kouvolassa ottelun aloituskiekon.

Tytär opetteli luistelemaan 2,5-vuotiaana, kun Gröndahlit asuivat Vaasassa. Sportin Pikkukotkista alkanut tyttökiekkoharrastus sai lisää intoa, kun viime kaudella Itävallassa Mette sai vahvistettua luistelutaitoaan entisestään.

Jääkiekko on koko Gröndahlin perheen harrastus. Entinen Sportin ottelukuuluttaja, äiti Mimmi Gröndahl valmentaa sekä kiekkokoulussa että tyttökiekossa.

– Kotona pelattaisiin varmaan vielä enemmänkin jääkiekkoa, jos sisällä saisi, mutta kyllä me yhdessä pyrimme käymään ulkojäillä aina kun ehdimme, Ari Gröndahl sanoi.