Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoo pommitti Ässien Niklas Rubinin patalogoa tai roiski seinille – Ruotsalaisvahti nollasi kotijoukkueen Sumulaaksossa: "Vähän jäi ontuvaksi ne vastaukset"

KooKoon päävalmentajaa Olli Saloa sapetti, että Ässien voittomaali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

KooKoon tuska ja ahdistus ei helpota Sumulaaksossa. Tiistaina joukkueella oli erinomainen tilaisuus poimia tärkeitä lisäpisteitä laariinsa Porin Ässien kustannuksella, mutta tehottomuus tekopaikoissa ja vieraiden erinomainen ruotsalaismaalivahti Niklas Rubin jättivät KooKoon karusti nollille.

Rubin pelasi kauden kuudennen nollapelinsä ja Ässät otti kauden ensimmäisen voittonsa kouvolalaisista maalein 0–3 (0–0, 0–0, 0–3). KooKoo on nyt kerännyt 22 kotiottelusta vaivaiset 20 pistettä.

– Onhan se tehotonta, jos et yhtään maalia tee, KooKoon päävalmentaja Olli Salo manasi pelin jälkeen.

Salon mukaan maalinteko tökkii jostain syystä kotikaukalossa edelleen.

– Se on karua ja sen perässä ollaan. Jos kaikkia muita tilastoja katsoo tästä ottelusta, olimme varmasti edellä. Hallitsimme kiekkoa ja maalinodottamatkin voitimme. Ei se silti lohduta, tässä pelataan pisteistä, Salo muistutti.

Kotijoukkue oli omiensa edessä taas kerran tehoton. Tekopaikkoja avautui useammallekin pelaajalle, mutta Niklas Rubinin patalogo veti kouvolalaisten kuteja puoleensa magneetin lailla. Tai jos ei vetänyt, laakit sinkoilivat pitkin päätyä.

KooKoo oli voittanut porilaisjoukkueen jo kolme kertaa kuluvan kauden aikana. Lokakuun alussa KooKoo haki pisteet Porista ja kuun lopussa numerot olivat Kouvolassa jatkoajan jälkeen 4–3. Kouvolalaisten viimeisin voitto Ässistä tuli vuodenvaihteen jälkeen, kun kotijoukkue taipui Porissa 2–4-tappioon.

Edellisen kerran Ässät oli voittanut KooKoon varsinaisella peliajalla 27. maaliskuuta 2021.

Ässät ratkaisi ottelun edukseen kolmannessa erässä, jossa se iski kolme maalia. Voittomaali merkittiin Derek Barachille, jonka kautta Aleksi Heimosalmen veto upposi KooKoon verkkoon. Maalin hyväksymistä edelsi videotarkistus.

KooKoon päävalmentajaa Olli Saloa osuman hyväksyminen kypsytti.

– Se oli sellaista, että kumpi sen avausmaalin saa ja Ässille se tuli kismittävällä ja ehkä vähän kyseenalaisellakin tavalla. Kädellä kun tässä pelissä ei saa ohjata. Siltä se vähän näytti, kun sitä videolta katsottiin, Salo sanoi.

– Tässä liigassa ei mene se läpi, että jos sanotaan, ettei pystytä näkemään tilannetta. Kyllä nuo nyt pitäisi pystyä näkemään, meillä on siellä laatuvehkeet ja kaikki. Vähän jäi ontuvaksi ne vastaukset siitä, että miksi se maali hyväksyttiin.

Reppu syntyi vain sekunti ennen kuin polvitaklauksesta kakkosta istunut Olli Korhonen olisi päässyt takaisin kaukaloon. Osuma oli porilaisille kaikin puolin maistuva, sillä Ässät on ollut liigan huonoin ylivoimajoukkue.

Kaksi viimeistä reppua Ässät niittasi lopussa tyhjään KooKoo-rysään, kun päävalmentaja Olli Salo oli vetänyt maalivahti Oskari Setäsen vaihtoaitioon.

Ensin tyhjiin osui Roope Talaja, jonka jälkeen loppunumerot sinetöi illan toisella osumallaan Derek Barach. Amerikkalaishyökkääjä nosti Kouvolassa maalisaldonsa 14:ään.

Ottelussa meni poikki myös Setäsen yhdeksän ottelun mittainen henkilökohtainen voittoputki Ässiä vastaan.

– Se oli sellainen tuijotuskilpailu. Kahden erän jälkeen tilanne oli selvästi se, että kumman pokka pitää ja kumpi saa sen ensimmäisen, Ässien päävalmentaja Karri Kivi tuumi.

KooKoon kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla TPS:ää vastaan. Lauantaina Kouvolaan saapuu Oulun Kärpät.