Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoo ja voittomaalikilpailu ne yhteen sopivat – Kolmas rankkarikisa lyhyen ajan sisällä kääntyi kouvolalaisjoukkueen eduksi

KooKoo jynssäsi lyhyen ajan sisällä kolmannen kahden pisteen arvoisen voittomaalikilpailuvoittonsa jääkiekon SM-liigassa. Ja mikä erikoisinta, kaikki nämä voitot ovat irronneet tuloksella 2–1.

Yli kuusi ja puoli erää ilman tehtyä pelitilannemaalia pelannut KooKoo on edelleen erikoistunut rangaistuslaukauksiin.

KooKoo jynssäsi lyhyen ajan sisällä kolmannen kahden pisteen arvoisen voittomaalikilpailuvoittonsa jääkiekon SM-liigassa. Ja mikä erikoisinta, kaikki nämä voitot ovat irronneet tuloksella 2–1.

Turun Palloseura johti KooKoota vastaan vajaat 28 peliminuuttia. Aleksi Anttalaisen kauden kolmas maali oli varsinaista flipperiä, sillä kiekko pomppi verkkoon maalitolpan ja KooKoon maalivahdin Oskari Setäsen selän kautta.

KooKoon työteliäs alivoimapelin ekspertti Teemu Engberg katkaisi kouvolalaisjoukkueen pitkäksi venähtäneen maalittoman jakson ottelun 55. minuutilla. Kolmatta kauttaan KooKoota edustavalle Engbergille osuma on vasta kauden kolmas.

Voittomaalikilpailussa kuudesta laukojasta ainoa maalari oli KooKoon puolustaja Charle-Edouard D'Astous. KooKoon voittoprosentti kauden viidessä voittomaalikilpailussa on täysi sata! D'Astous ratkaisi rankkarikisavoiton myös sarjakauden kotiavauksessa SaiPaa vastaan.

Joukkueen kaikkein vaikeimpina aikoina otin itsekin liikaa stressiä.

Oskari Setänen

Maalivahti Oskari Setänen on pitänyt maalinsa puhtaana KooKoon rankkarikisojen voittoputkessa yhteensä kymmenen laukauksen verran. Kauden edetessä ykkösvahdiksi noussut Setänen, 28, on löytänyt vahvan vireen ja päästänyt neljässä viime ottelussa varsinaisella peliajalla kussakin vain yhden maalin.

Setäsen mukaan taustalla on klassinen tilanne, jossa onnistumiset ruokkivat itseluottamusta.

– Joukkueen kaikkein vaikeimpina aikoina otin itsekin liikaa stressiä. Kuvittelin, että nyt minä käännän nämä pelit. Kun nollapeliä yrittää, sellaista ei tule. Olen hakenut joukkuekavereista voimaa, ja omat suoritukset alkoivat parantua samalla kun joukkueen pelikin.

KooKoo aloitti kauden tasaisella kahden maalivahdin peluutuksella. Nyttemmin asetelma on kallistunut siihen, että Setäsen tilastoissa on 27 pelattua ottelua ja Nick Malikilla 18.

– Olen yrittänyt olla miettimättä kilpailutilannetta. Nautin siitä, että olen päässyt pelaamaan. Tietenkin nälkä kasvaa. On vielä isompi polte päästä tolppien väliin, kun huomaa, että peli on kulkenut.

Setänen ja TPS:n maalivahti Lassi Lehtinen, 23, muodostivat Lukon molarikaksikon mestaruuskaudella 2021. Perjantaina Setänen ja Lehtinen pelasivat ensimmäistä kertaa vastakkain.

Viisi kertaa nollan pitänyt Lehtinen on pelannut Leijonissa EHT-turnauksia helmikuussa 2020 ja joulukuussa 2022. Setänen teki A-maajoukkuedebyyttinsä marraskuussa 2020.

– Olen seurannut Lehtistä, ja kyllähän hän on koko liigan kuumimpia maalivahteja. Mestaruusvuonna olin hänen takanaan, joten totta kai halusin haastaa häntä. Vastassa oli liigan absoluuttinen huippu. Se oli hyvä mittari itselleni.

Setänen ja Lehtinen työskentelivät Lukossa yhdessä kolme kautta. Setäsen mukaan entiset joukkuekaverit ovat edelleen hyviä kavereita ja pitävät toisiinsa yhteyttä.

KooKoon pitkäaikaispotilaan Toni Suurosen (toipumisennuste kolme kuukautta) puuttuminen kokoonpanosta ei estänyt sitä, että ottelussa pelasi kotkalaistaustainen hyökkääjä. TPS:n Kalle Väisänen, 20, siirtyi Kymenlaaksosta Turkuun Vuosaaren Viikinkien kautta jo vuonna 2019. Nuorten MM-hopeamitalistin isä Markku Väisänen pelasi KooKoon puolustajana kolme ykkösdivarikautta 1993–1996.