Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Michaela Madsen juhli toista cupvoittoaan

Urallaan peräti viidestä polvileikkauksesta pelikuntoon toipunut keskipelaaja Michaela Madsen oli lauantaina yksi Hämeenlinnan Lentopallokerhon sankareista, kun joukkue juhli Tampereella cupin voittoa LP Kangasalan kaaduttua erin 3–2.

– Välieräottelu venyi perjantaina todella myöhään yöhön, mutta saimme siitä noususta uskoa finaaliinkin, Madsen kommentoi.

Hämeenlinnan sijoitus sarjassa ei ole hyvä, se on vasta kahdeksantena ja viimeisenä viikonloppuna ennen cupin finaaliturnausta se hävisi vieraissa Kuusamolle ja Rovaniemelle.

– Kausi on tosiaan ollut vaikea, mutta meillä on paljon nuoria pelaajia. Joukkueen kasvaminen voittavaksi vie aikansa, Madsen sanoi.

Madsenin mielestä joukkueen vahvuus on torjunta ja hyökkäys. Ongelmana on alkukauden aikana ollut vastaanottopeli.

– Saimme tammikuussa vahvistukseksi Ranskan liigasta yleispelaaja Odette Ndoyen. Hän tuo meille paljon kokemusta verkolle, hän on todella fiksu pelaaja, Madsen analysoi.

Passivastuu vaihtui

Joukkueen kokoonpano on myös elänyt. Ykköspassarina kauden aloittanut Jenna Ylivainio on ollut sivussa nilkkavamman takia. Liigapeleissä häntä on tuurannut 1-sarjan Puma Volleystä kesken kauden tullut Sofia Lehto, mutta hän ei ollut cupissa edustuskelpoinen ja Pipsa Roivainen sai vastuun passarina.

– Jatkossa on tärkeää saada kaikki loukkaantuneet pelaajat mukaan. Kaikissa jäljellä olevissa runkosarjan otteluissa haemme peliin identiteettiä ja samalla saamme vastustajista tärkeää tietoa, mitä tarvitaan pudotuspeleissä, Madsen sanoi.

Tärkeät yleispelaajat Jenny Mosser ja Adeola Owakoniran tulivat joukkueeseen suoraan yliopistosta. Amerikkalaisilla vie usein oma aikansa sopeutua Suomeen ja liigan pelityyliin. Ulkomaalaisista jatkoi viime kauden jälkeen vain keskipelaaja Vera Klimovich.

– Kun saamme yhteispelin toimimaan etenkin keskihyökkäyksessä, niin meitä on vaikea pysäyttää. Torjunta ja vaimennukset toimivat hyvin jo nyt, Madsen sanoi.