Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärkijoukkue VaLePa koki harvinaisen toisen peräkkäisen tappion lentopalloliigassa – "Väkinäistä oli"

Viime keskiviikkona Hurrikaani-Loimaalle vieraissa suoraan kolmessa erässä hävinnyt VaLePa koki toisen peräkkäisen 0–3-tappion lentopallon miesten Mestaruusliigassa. Kokkolan Tiikerit yllätti lauantaina Ikaalisissa sarjakärki VaLePan. Aiemmin tällä kaudella puolustava mestari VaLePa oli yltänyt 11 peräkkäiseen voittoon.

–  Vähän oltiin pehmeitä. Ei tässä mitään radikaalia tarvitse tehdä, mutta peli-ilo pitää löytää uudelleen. Väkinäistä oli, myönsi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

VaLePalla oli nyt paras mahdollinen kokoonpano pois lukien kuumeinen yleispelaaja Karli Allik. Hänen paikallaan pelasi Ben-Simon Bonin.

Hakkuri Urpo Sivula oli 19 pisteellä VaLePan tehokkain. Tiikereiden hakkuri Daniel Thiessen kokosi 21 pistettä.

Hurrikaanin voittosarja venyy

Hurrikaani-Loimaan hyvä vire jatkui, kun joukkue kukisti keskiryhmän taistossa joensuulaisen Karelian Hurmoksen 3–1. Voitto oli Jani Niskakankaan valmentamalle Hurrikaanille viides peräkkäinen. Vastaavasti Hurmos koki jo neljännen peräkkäisen vierastappion.

Kokoonpanoon pitkästä aikaa palannut hakkuri Kristers Dardzans kokosi 20 pistettä.

– Kristers on treenannut pari viikkoa nousujohteisesti. Pohdinnan jälkeen hänet otettiin nyt pelaavaan kokoonpanoon. Edellisen kerran hän oli pelannut joulukuun puolivälissä, Niskakangas sanoi.

Yleispelaajaksi palannut Aleksi Muukkonen kokosi 19 pistettä. Hänellä oli tauon jälkeen vaikeuksia vastaanotossa, ja ymmärrettävästi Hurmos pommitti häntä syötöillä.

– Ei tullut mitään pahoja virheitä, ja nyt kun palataan treenaamaan, aika pian hän löytää vastaanotossa myös vireen. Hyökkäys sujui jo nyt, Niskakangas sanoi.

Loimu haki vierasvoiton

Raision Loimu säilytti helposti kolmannen sijansa taulukossa kaatamalla vieraissa liiganousija Kyyjärven Kyvyn 3–0. Loimulla löytyi monta tehopelaajaa: Joonas Jokela teki 14, Väinö Rahko 13, Joaquin Layus 11 ja kesken kauden joukkueeseen liittynyt Eemeli Kouki 10 pistettä.

– On ollut mukava palata takaisin. Meillä on hyvä ja nuorekas ryhmä. Mitali on realismia tällä kaudella, Kouki sanoi.

Loimulle tilastoitiin kolmeen erään huikeat 15 torjuntapistettä. Koukille vierailu Kyyjärvellä oli ehkä kerran elämässä -kokemus.

– En ollut koskaan käynyt. Vähän oli matala (sali), mutta hyvin pelattiin. Syöttö ja torjunta toimivat, Kouki sanoi.

Kyvyn tehokkain oli 12 pistettä koonnut Aivars Petrusevics.

Savo Volleylle kotivoitto

Savo Volley otti neljännen voiton peräkkäin, kun Timo Tolvasen valmentama ryhmä kukisti Siilinjärvellä liigakakkonen Akaa-Volleyn 3–2. Kotijoukkueen laitahyökkääjät olivat vireessä, sillä yleispelaajista Andrus Raadik teki 20 ja Michael Michelau 18 pistettä. Nuori hakkuri Veikka Lindqvist kokosi myös 18 pistettä.

Kokenut yleispelaaja Tapio Toiviainen pelasi nyt liberona, kun Keisuke Matsuo oli sivussa lievän loukkaantumisen takia.

Hakkuri Ali Fazli oli 27 pisteellä vieraiden tehokkain. Savossa kaudella 2015–16 pelannut Greg Petty teki akaalaisille 18 pistettä.