Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolalainen Ira Pasi on vuoden seuratoimihenkilö – Katso lista kaikista Kymenlaakson urheilugaalassa palkituista

Kymenlaakson urheilugaala järjestettiin perjantaina Kotkassa. Kilpa- ja huippu-urheilussa suurimman huomion saivat tälläkin kertaa eteläkymenlaaksolaiset.

Kouvolalainen Ira Pasi on vuoden seuratoimihenkilö Kymenlaaksossa. Hänet palkittiin perjantaina maakunnan urheilugaalassa.

Pasi, 51, on ollut Kouvolassa monivuotinen ja monipuolinen monen seuran taustatuki. Hänellä on pitkäaikainen kokemus juniorijoukkueiden joukkueenjohtajana sekä koripalloseura Kouvoissa että pesäpalloseura KPL:ssä. Hän on myös toiminut Kouvojen varapuheenjohtajana.

Koronatoimissa Pasi laati kaikkien seurojen yhteiseen käyttöön ohjeita ja neuvoja.

Myös toinen kouvolalainen monivuotinen toimihenkilö sai tunnustusta urheilugaalassa. KPL:n Juuso Ilander palkittiin vuoden nuorisourheilun vetäjänä.

KPL:n valmennuspäällikkönä toimiva Ilander, 32, arvostettiin hiljattain myös vuoden akatemiavalmentajaksi Kouvolassa.

Pesäpallon akatemiatoiminta on kehittynyt Ilanderin aikana, ja useita akatemiaurheilijoita on noussut Ilanderin ohjauksessa superpesistasolle.

Kymenlaakson urheilugaala järjestettiin perjantaina hotelli Seurahuoneessa Kotkassa. Kilpa- ja huippu-urheilussa suurimman huomion saivat tälläkin kertaa eteläkymenlaaksolaiset.

Kymenlaakson vuoden parhaaksi urheilijaksi valittiin Haminan Ampumaseuraa edustava Aleksi Leppä. Hän saavutti MM-hopeaa kivääriammunnan 300 metrin kilpailussa. Lisäksi Leppä voitti PM-kultaa parikilpailussa Henna Viljasen kanssa.

Vuoden valmentajaksi arvostettiin Jussi Leppälahti, jonka ohjauksessa kotkalainen FC KTP palasi pääsarjatasolle Jalkapalloliigaan.

Vuoden nuori urheilija on Vehkalahden Veikkojen suunnistaja Joona Hirvilahti, joka on 16-sarjan nelinkertainen suomenmestari.

Vuoden paras joukkue maakunnassa on edelleen kotkalainen Peli-Karhut, joka dominoi naisten koripalloa sekä liigamestarina että cup-voittajana.