Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seivästähti Armand Duplantis rikkoi jälleen oman maailmanennätyksensä

Ruotsalainen seiväshyppääjä Armand Duplantis paransi jälleen maailmanennätystä. Duplantis ylitti korkeuden 622 lauantai-iltana hallikisoissa Rankan Clermont-Ferrandissa.

Kyseessä oli jo kuudes kerta, kun Duplantis rikkoi maailmanennätyksen. Viime kesänä hän ylitti aiemman ME-korkeuden 621.

23-vuotias seivästähti on olympiavoittaja, maailmanmestari ja Euroopan mestari. Ensimmäisen kerran hän rikkoi maailmanennätyksen helmikuussa 2020 selvittämällä korkeuden 617. Duplantis on ylittänyt kuusi metriä yli 40 kertaa urallaan.

Aiemmin helmikuussa ilmoitettiin, että Duplantis jää pois yleisurheilun EM-hallikisoista. Kisat järjestetään Turkin Istanbulissa 2.–5. maaliskuuta.

– Heti maailmanennätyksen tekemisen jälkeen on ehkä tyhmää olla menemättä. Mutta minulla on ulkokausi mietittävänä, ja ensimmäinen kilpailu on jo toukokuun lopussa. Tavoitteena ovat maailmanennätys kesällä ja erityisesti Budapestin MM-kisat elokuussa, Duplantis sanoi Aftonbladetille.