Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittijalkapallossa kuohuu: BBC hyllytti ex-jalkapallotähti Linekerin

Jalkapalloaan rakastavassa Britanniassa nousi kohu perjantaina, kun yleisradioyhtiö BBC ilmoitti ottavansa ex-jalkapallotähden Gary Linekerin sivuun tämän vetämästä jalkapallo-ohjelmasta, suositusta "Match of the Daysta". Syynä ovat Linekerin kommentit Britannian hallituksen uudesta turvapaikkalinjauksesta.

Britannian konservatiivihallitus on esittänyt suunnittelemiaan keinoja pysäyttää vaaralliset maahantuloyritykset kanaalin kautta. Esitykseen sisältyy esimerkiksi se, että maahan laittomasti tulleet poistetaan maasta neljän viikon kuluessa ja heitä kielletään koskaan enää tulemasta Britanniaan. Veneillä kanaalin kautta tulevat ihmiset joko palautetaan kotimaahansa tai turvallisena pidettyyn kolmanteen maahan, kuten Ruandaan.

Englannin entinen maajoukkuetähti Lineker, 62, kuvaili viikolla suunnitelmaa "mittaamattoman julmaksi" ja sanoi sen muistuttavan Saksaa 1930-luvulla eli natsi-Saksaa. Linekerin viestit ovat nostaneet myrskyä viime päivinä, ja hallituksen edustajat ovat arvostelleet häntä.

BBC:n mukaan Lineker on rikkonut yhtiön puolueettomuutta koskevia sääntöjä.

BBC:n jalkapallo-ohjelmien lippulaivaa "Match of the Dayta" uhkaa haaksirikko lauantaina, sillä Linekerin tv-kollegoista ainakin Ian Wright ja Alan Shearer ovat ilmoittaneet jäävänsä pois lauantain lähetyksestä "solidaarisuudesta" Linekeriä kohtaan.