Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katajan Tuomas Hirvonen haistoi tuttujen sukkien tuoksun – "Onhan näihin koreihin treenattu"

Tuima puhuri puhalteli idästä, kun Kataja laittoi 20 minuutin kylmän viileän heittorallin päälle. Huono harjoittelu näkyy Kouvoilla otteluiden alussa ja pitkältä takamatkalta on paha puristaa enää ohi.

Kun heittoprosentti huitelee kaaren edestä ja takaa 65–70 prosentin tietämissä, tykkää tulostaulu yleensä hyvää. Joensuusta Mansikka-aholle karauttanut Kataja Basket latoi taukoon mennessä taululle 65 pistettä ja Kouvot oli lyöty. Loppulukemat kaunistuivat muotoon 78–102 (38–65).

Kouvolalaisittain ottelun pistetilasto tuntui jotenkin hyvältä. Tuomas Hirvonen 31, Teemu Knihtinen 6 ja Tomi Lommi 12. Entiset kouvot pelasivat nyt tosin sinisissä Katajan väreissä ja muodostivat kovan kotimaisen trion. Erityisesti Hirvonen tuntui nauttivan täysillä sangen tutusta tunnelmasta.

– Onhan näihin koreihin treenattu. Alun onnistumiset nostivat itseluottamusta, mikä heijastui hyvänä puolustamisena ja Kouvot pysyi pienissä lukemissa.

Hirvonen oli elementissään alkuhetkistä lähtien ja siivitti vieraat flow-tilan kautta varsinaiseen gogo-menoon. 0–10-tilanteessa Hirvosen saldo oli 8 pistettä ja taukoon mennessä hän säkitti yhteensä 20 pistettä, ja kolmoset suhisivat sukkaan 80-prosenttisesti (4/5).

Emme pääse harjoittelemaan riittävän hyvin, mikä näkyy otteluiden alussa.

Jyri Lehtonen

Katajan ensimmäisen jakson heittoprosentit olivat timantinkovaa tasoa. Kakkoset 14/20 (70 %) ja kolmoset 11/17 (64,7 %). Kun heitot upposivat tiuhaan tahtiin, Kouvot poimi palloa sukasta, eikä päässyt nopeisiin hyökkäyksiin. Kuten urheilun kulunut sanonta kuuluu: ei oltu ihan valmiita peliin.

– Emme pääse harjoittelemaan riittävän hyvin, mikä näkyy otteluiden alussa. Myös pelirytmi on hakusessa monelta osin, avasi päävalmentaja Jyri Lehtonen Kouvojen solmuja.

Kun miehiä on ollut telakalla ei syistä vuorotellen, ovat tehokkaat joukkueharjoitukset jääneet vähiin. Deshon Taylorin tuore paluu kentälle näkyy pelirytmin puutteena ja uusin tulokas Joona Airenne hakee vielä paikkaansa.

– Startti peliin oli vaikea, mutta uskon meidän parantavan vielä paljon. Minut on otettu tosi hyvin vastaan ja onhan se kiva pelata Korisliigassa, kuvaili Airenne tuntojaan.

Huolimaton pallon käsittely ja omat virheet olivat läpi ottelun heijastumia Kouvojen tämänhetkisestä tilasta. Neljännen kympin alussa otettu 18–0-jakso oli kotijoukkueen parasta antia ja sai yleisönkin syttymään. 13 pistettä oli kuitenkin pienin ero (70–83) ennen lopun repsahdusta.

Syvissä vesissä on Katajakin kahlannut viime aikoina, pitkän tappioputken valopilkkuja ovat olleet Kouvoista otetut voitot. Hirvonen tulisikin mielellään uudestaan Kouvolaan pudotuspelien merkeissä, mutta päävalmentaja Petri Virtanen asetteli sanansa varovaisemmin. Voitto maistui joka tapauksessa mannalta.

– Tämä oli henkisesti tärkeä voitto meille. Käyrämme on ollut nousujohteinen, mutta Karhua ja Seagullsia vastaan hyväkään peli ei riitä. Olemme tehneet töitä oikeiden asioiden parissa erityisesti puolustuksen osalta.

Töitä paiskii Lehtosen miehistökin ja usko valoisaan kevääseen on vahva. Pudotuspeliparit selviävät ensi viikolla ja sitten käynnistyvät rauhallisen pelirytmin matsit, kiitos Karhun europelien. Se sopii Kouvoille, kun saa treenatakin välillä.