Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappara söi KooKoon pelistä kaiken pois – "Olli Salo on Suomen viisain jääkiekkovalmentaja luomaan vastustajia ahdistavia taktiikoita"

Joukkueiden päävalmentajat KooKoon Olli Salo ja Tapparan Jussi Tapola perustivat ottelun jälkeen keskinäisen kehun kerhon kuvaillessaan ensimmäistä ottelua ja miettiessään tulevia askelmerkkejä.

Neljännen ottelunsa viiden päivän aikana pelannut KooKoo jäi selityksittä ilman maalia jääkiekon SM-liigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Hallitseva liiga- ja CHL-mestari Tampereen Tappara osoitti runkosarjan voittajan varmuudella oman vahvuutensa ja mankeloi kouvolalaisjoukkueen maalein 4–0.

KooKoo jäi Tapparan painavan taklauspelin ja raikkaan luistelun alle. Tappara hyydytti kouvolalaisjoukkueen hyökkäyspelin enimmäkseen olemattomiin.

Liigan runkosarjan syöttöpörssin voittaja Jori Lehterä (2+1) oli elementissään Tapparan pudotuspeliavauksessa. Seitsemän KHL- ja viiden NHL-kauden marinoima Lehterä, 35, johdatti Tapparan ykköskentällistä, josta tehoilivat myös laituri Veli-Matti Savinainen (1+1) ja puolustaja Valtteri Kemiläinen (0+2).

Merkittävän panoksensa antoi myös Tapparan ahkerin laukoja Niko Ojamäki (1+1). Maalivahti Christian Heljanko (19/19 torjuntaa) tilastoi kauden neljännen ja playoff-uransa neljännen nollapelin.

Tällä kaudella viidennen kerran nollille jääneen KooKoon nelosketjun laitahyökkääjä Teemu Engberg sanoi, että kouvolalaisjoukkueen on Tappara-sarjassa pystyttävä esittämään aivan parastaan.

– Viimeistään tämä peli näytti, että kova on vastus. Meidän pitää saada jalat liikkeelle ja vauhti päälle keskialueella, jotta saamme hyökkäyspeliämme paremmaksi.

KooKoo yöpyi torstain Kärpät-voiton jälkeen Oulussa ja lensi perjantaina Helsinkiin, josta matka jatkui tutulla linja-autolla Tampereelle. Engbergin mukaan puolivälierien aloitus suoraan neljännesvälierien jälkeisenä päivänä tuntui hyvältä, vaikka kropassa on ollut harva se päivä väsynyt olo.

– Kyllä se lähtee aina käyntiin, kun pääsee pelipaikalle. Tiistain ja torstain voitot antoivat virtaa, intoa ja uskoa.

Tämä on kuin Dingolla konsanaan. Heillä oli keikkaa joka päivä, meillä on pelejä aika lailla joka päivä.

Olli Salo

Puolivälieräsarja jatkuu maanantaina Kouvolassa ja tiistaina taas Tampereella. Lauantaina KooKoon kalenterissa lukee lepopäivä. Sunnuntaina joukkue harjoittelee.

Kolmatta kauttaan KooKoossa pelaava loviisalaislähtöinen Engberg, 23, pelasi viime kaudella KooKoon kaikki 76 ottelua. Kuluvalla kaudella Engberg on ollut poissa vain kahdesta matsista.

Engberg on ollut kaikkina KooKoo-kausinaan alivoimapelin luottopelaajia. Pelottomasta ja raisusta pelityylistä huolimatta hyökkääjä on saanut olla onnellisessa asemassa suhteessa loukkaantumisiin.

– Henkilökohtaisesti pidän isona asiana sitä, että pystyn olemaan paikalla, kun on peli. En voi lähteä pelityyliäni muuttamaan, sillä se tulee selkärangasta. On kunnia pelata alivoimaa, jonka onnistumisista saan lisäenergiaa.

Joukkueiden päävalmentajat KooKoon Olli Salo ja Tapparan Jussi Tapola perustivat ottelun jälkeen keskinäisen kehun kerhon kuvaillessaan ensimmäistä ottelua ja miettiessään tulevia askelmerkkejä. Molemmilla oli aihettakin kehua toisiaan.

Myös Kärppien pettynyt päävalmentaja Lauri Marjamäki ihasteli torstaina KooKoon esimerkillistä joukkuepelaamista.

– Kouvolassa täytyy olla vahvempaa puuroa. Hyvän Kärpät-sarjan jälkeen KooKoo vielä kamppaili ja luisteli hyvin. Koko ajan odotimme, että he tippuisivat vauhdista pois, Tapola summasi.

Tapola odottaa, että KooKoo pääsee kahden välipäivän jälkeen iskemään tuoreempana joukkueena kotikentällään.

– Katsotaan mitä Olli keksii. Hän on Suomen viisain jääkiekkovalmentaja luomaan vastustajia ahdistavia taktiikoita, Tapola suitsutti kollegaansa.

Salo puolestaan teki kunniaa Tapparalle vastustajana. Hänen mukaansa Tappara pystyi syömään KooKoon pelistä kaiken pois.

– Emme pystyneet yllättämään emmekä saaneet omaa peliämme rullaamaan missään kohtaa. Puolustuksellisesti taistelimme sitkeästi.

KooKoolle ottelu oli seitsemäs kymmenen päivän aikana. Salo ei Engbergin tavoin selitellyt liiemmin mitään vireystilasta, mutta antoi rivien välistä ymmärtää, että luonnollisesti joukkue on kovilla. Kärpät-sarjan jälkeen Salo kutsui ottelutahtia yli-inhimilliseksi.

– Tämä on kuin Dingolla konsanaan. Heillä oli keikkaa joka päivä, meillä on pelejä aika lailla joka päivä. Nyt päästään välillä näkemään perheitä. Kerätään voimia.

Playoff-liekki leimahti vasta ottelun viimeisillä minuuteilla. KooKoon peliaikakuningas Charle-Edouard D'Astous taklasi keskialueella Tapparan Waltteri Merelää. Playoff-sääntöjen mukaisesti tuomaristo otti jäähyn suurennuslasin alle videotarkistuksessa ja päätyi antamaan D'Astousille ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Vielä viimeisellä sekunnilla KooKoon maalivahti Oskari Setänen antoi jäähyn arvoista kasvohierontaa Tapparan Mikael Seppälälle.