Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Odermatt rikkoi Maierin ennätyksen maailmancupissa – sveitsiläistähti oli kauden viimeisessä suurpujottelussa aivan omaa luokkaansa

Alppihiihtotähti Marco Odermatt teki miesten maailmancupin uuden piste-ennätyksen, kun sveitsiläinen laski kauden viimeisen suurpujottelukilpailun voittajaksi Andorran Soldeussa. Odermatt nousi voitolla 2 042 cup-pisteeseen ohittaen ennätyslistalla Itävallan Hermann Maierin.

Odermatt ja Maier ovat ainoat miehet, jotka ovat yltäneet yhden maailmancup-kauden aikana 2 000 pisteeseen. Maier kirjasi kaudella 1999–2000 tasan 2 000 pistettä. Naisten maailmancupissa ennätystä pitää slovenialainen Tina Maze, joka rohmusi kaudella 2012–2013 peräti 2 414 pistettä.

Odermatt, 25, oli lauantain suurpujottelussa ylivertainen, sillä hän kukisti toiseksi laskeneen Norjan Henrik Kristoffersenin 2,11 sekunnilla. Kolmanneksi sijoittunut Itävallan Marco Schwarz jäi Odermattista 2,29 sekuntia.

– Olin valmis juhlimaan, mutta en ole enää varma, onko minulla siihen energiaa. Tunnen oloni todella tyhjäksi, Odermatt kertoi kilpailun jälkeen.

Voitto oli Odermattille kauden 13:s maailmancupissa. Sveitsiläinen nappasi helmikuussa maailmanmestaruudet syöksyssä ja suurpujottelussa, ja maailmancupin kokonaiskilpailun voitto varmistui jo viime viikolla Slovenian Kranjska Gorassa.

Miehet päättävät maailmancupin kauden sunnuntaina pujotteluun, joka ei kuulu Odermattin lajiohjelmaan.