Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK löi K-Espoon tyrmäyslukemin tulikuumassa avausfinaalissa – "Hyvä, että maalihana on kunnolla avattu"

Jääkiekon naisten Liigan loppuottelusarja alkoi tulikuumasti. Runkosarjavoittaja HIFK heilutti tahtipuikkoa avausmittelössä K-Espoota vastaan, mutta alkuun miedosti. Pelin puolivälin jälkeen taisto repesi niin, että HIFK iski 9–2-tyrmäysvoiton.

– Maaleja tuli paljon. Se on meidän kannalta hyvä, että maalihana on kunnolla avattu, HIFK:lle kaksi ensimmäistä viimeistellyt Julia Liikala kertoi.

Erikoistilanteet olivat ensimmäisen finaalin avainsana, niin maaleissa kuin muutoinkin.

Vasta kamppailun viides osuma, ajassa 32.10 syntynyt Emilia Vesan takatolppasijoitus oli puhtaasti tasakenttäviimeistely.

– Ei ollut sitä, mitä ennalta odotin ensimmäisestä ottelusta., Liikala myönsi.

Kotijoukkue sai varmistella päätöserässä paljolti johtoaan, kun vieraat jo osin panostivat kakkospeliin.

– Ei ole mikään helppo juttu nousta monen maalin takaa, Liikala arvioi.

Jäähyjä ja yleisön mylvintää

Ottelun tuomaritoiminta huudatti Pirkkolassa varsin täyttä katsomoa. Etenkin espoolaisten kannattajat ilmaisivat ajoittain tyytymättömyyttään äänekkäästi. Pelin puolivälin kynnyksellä K-Espoo pelasi ensimmäisen kerran kolmella viittä vastaan. HIFK iski 3-1-maalin vain kaksi sekuntia jälkimmäisen rangaistuksen päättymisen jälkeen.

– Tykkään, että on yleisöä ja että pitävät ääntä – niin se pitää ollakin. Yleisöstä saamme voimaa, se on hieno fiilis, Liikala kuvasi.

Mittelön isoimmat protestoivat huutomyrskyt kuultiin 34 ja 35 minuutilla, kun K-Espoolle tuomittiin ensin ryntäysjäähy HIFK:n maalivahdin alueelta ja perään puolustussinisen tuntumasta kampituskakkonen, jota tuomari ennen päätöstään videotarkisteli.

– Minusta linja pysyi koko ajan samana. Se mitä tuomari päätti, pysyi. Se on mielestäni hienoa, että valitusta linjasta pidettiin kiinni ja vihellettiin molempiin suuntiin samanarvoisesti, Liikala puntaroi.

– Mielestäni ei tullut yliampumisia, mutta aika rajamailla pelattiin – se on fakta, Liikala jatkoi.

Ottelusarja jatkuu heti sunnuntaina Espoossa Tapiolassa. Suomen mestaruus voi olla katkolla kolmannessa kamppailussa tiistaina Nordenskiöldinkadulla Helsingin jäähallissa.