Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig antaa täystyrmäyksen naisten Korisliigan paras kolmesta -järjestelmälle

Naisten Korisliigan pudotuspeliohjelma vahvistetaan Koripalloliiton puuhasteluhengessä kummallisesti vasta maanantaina. Epävirallisen tiedon mukaan Peli-Karhut–Kouvottaret-otteluparissa pelataan torstaina Kotkassa ja lauantaina Kouvolassa. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Naisten Korisliigan viime kauden hopeamitalisti Kouvottaret lähtee pudotuspeleihin kolmen ottelun tappioputkessa. Kouvolalaisjoukkue hävisi alemman loppusarjan päättäneessä merkityksettömässä ottelussa helsinkiläiselle HBA-Märskylle korilukemin 72–80.

Kautensa paketoinut HBA jäi sarjassa yhdeksänneksi. Kouvottarien sijoitus playoffeihin lähtiessä on kahdeksas, kun se oli alemmassa loppusarjassa viimeisenä jatkoonmenijänä kolmas.

Liigan pudotuspeliohjelma vahvistetaan Koripalloliiton puuhasteluhengessä kummallisesti vasta maanantaina. Epävirallisen tiedon mukaan Peli-Karhut–Kouvottaret-otteluparissa pelataan torstaina Kotkassa ja lauantaina Kouvolassa. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig on sitä mieltä, että paras kolmesta -järjestelmällä pelattavat puolivälierät ovat täysin käsittämätön ratkaisu.

– Sarja on tällä kaudella tasaisempi kuin koskaan. Kaikki neljä pudotuspelisarjaa ovat hienoja pareja. Pelaajat ja yleisö ansaitsisivat paras viidestä -järjestelmän.

Frimodigille oli seurakokouksessa perusteltu paras kolmesta -järjestelmää aiempien liigakausien isoilla tasoeroilla.

Lähdemme lyömään ensimmäiseen otteluun Karhuvuoressa ihan kaikki peliin.

Joonas Frimodig

– Se ei päde tähän kauteen millään tavalla. Olemme sarjan valmentajien johdolla viemässä asiaa eteenpäin, jotta ensi kaudelle saataisiin muutos aikaan.

Seitsenkertaista liigamestaria PeKaa vastaan Kouvottaret on Frimodigin mukaan iso altavastaaja. Kouvottaret lähtee pelaamaan playoffeja paineettomassa tilassa.

– Kaikki paineet ovat Peli-Karhuilla. Lähdemme lyömään ensimmäiseen otteluun Karhuvuoressa ihan kaikki peliin. Ensimmäisellä pelillä on nyt tosi iso merkitys.

Kouvottaret rimpuili HBA-ottelun viimeisellä neljänneksellä takaa-ajosta tasoihin, mutta hävisi loppuhetket 2–10. Ensimmäisen, toisen ja kolmannen jakson alut olivat kouvolalaisjoukkueelle erityisen vaikeita, sillä se hävisi ne nolosti 0–25.

Frimodigin mielestä Kouvottaret paransi peliesitystään keskiviikkoisesta Vimpeli-vierasottelusta, mutta kouvolalaisjoukkue ei vieläkään saanut nostettua fyysisyyttä, pallonpainetta ja tilannekovuutta playoff-tasolle.

– HBA rokotti niistä paikoista, joissa jätimme niin sanotusti huonomman heittäjän vapaaksi. He laittoivat meidät kaaren takaa maksamaan siitä.

Kouvottarien hyökkäyspeli oli melkoista puuroa. Kahden pisteen heittoprosentti oli heikko 30. Amerikkalaispelaajilla Jaiamoni Welch-Colemanilla, Tierra Hodgesilla ja Nikki McDonaldilla kakkosten prosentti oli surkeasti haarukassa 29–33. McDonald (15/13) oli joukkueen tilastoykkönen tehtyään kauden kolmannentoista tupla-tuplansa.

– Hyökkäyspelissä oli taas huonoja ratkaisuja. Heitettiin kolmea kättä vastaan ja sudittiin helppoja paljon ohi. Pakotettuja ratkaisuja oli liikaa, Frimodig analysoi.

Amerikkalaispelaajien vaatimattomasta heittopelistä Frimodig ei halunnut olla turhan huolissaan.

– Toivottavasti ei tarvitse huolestua. Oliko se sitten sitä, ettei syty merkityksettömään peliin? Sekin on tietysti huono asia, jos näin on.

Kouvottarien pirteimmät pelaajat olivat neljä kolmosta 67 prosentin tarkkuudella upottanut Yasmine Blomfelt (12/1) ja joukkueen parhaan plusmiinuksen 21 peliminuutin aikana merkkauttanut Henriikka Vähäuski (+11).

HBA:sta Kati Ollilainen (18/8) ja Elina Aarnisalo (15/3/9s) kasasivat kumpikin kuusi pistettä vapaaheittoviivalta.