Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalle Rovanperällä uhkaa mennä kruisailuksi – "Tuskin tarvitsee hirveästi puskea"

Toyotan Kalle Rovanperä ei yltänyt kärkikuskien kyytiin Meksikon MM-rallissa lauantaina.

Rovanperä lähtee kisan päätöspäivään neljänneltä sijalta. Sekä eteen- että taaksepäin on tulosliuskalla matkaa liki minuutti, joten sunnuntain neljällä viimeisellä erikoiskokeella Rovanperä tyytyy vain tarkkailemaan tilannetta.

Suomalaiskuskin takana Hyundai-kuski Dani Sordo on miltei 50 sekunnin päässä.

– Pääpointtina oli ajaa ongelmaton päivä ja siinä myös onnistuimme. Valitettavasti heti aamupäivällä näytti siltä, että tie paranee auto autolta. Thierry (Neuville) pääsi karkuun paremmalta lähtöpaikalta. Sitten kun ero vielä venähti Sordoon, ei ollut oikein enää kilvanajoa. Yritin vain ajaa mahdollisimman puhtaasti, Rovanperä totesi.

– Aamulla on vielä pitkä pätkä, mutta varmasti sekä minä että Sordo säästelemme renkaita jo Power Stage -pätkää varten. Tuskin hirveästi tarvitsee puskea.

Ogier johdossa kisan päätöspäivään

Toyotan Sebastien Ogier on lähellä jo ennätyksellistä seitsemättä voittoa Meksikossa. Kisan päätöspäivään Ogier lähtee yli puolen minuutin johtoasemassa ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia, jolla on vielä oma taistelunsa käytävänään Hyundai-kuski Neuvillea vastaan. Evansin etumatka ennen sunnuntain pikataipaleita on vain 4,3 sekuntia.

Rovanperän onkin pysyteltävä edes jollain tavalla iskuetäisyydellä, jos kärkikolmikossa sorrutaan virheeseen.

– Todellakin pitää ajaa vielä hyvällä rytmillä, sillä edessä voi tapahtua mitä vaan, kun erot ovat niin pieniä. Sama se on Sordolla, että jos meille tulee rengasrikko tai jotakin, niin hän tulee heti ohi. Kaikki on vielä mahdollista, Rovanperä mietti.

Emil Lindholm ajaa WRC2-luokassa kolmantena sekä yleiskilpailussa sijalla kahdeksan. Brittikuski Gus Greensmith on ajamassa luokkavoittoon, mutta ranskalainen Adrien Fourmaux on toisella sijalla vain kuuden sekunnin turvin ennen Lindholmia.