Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jasmin Kähärä ylsi uran parhaaseen maailmancupin sijoitukseen Tallinnassa – myös Jasmi Joensuu pääsi vapaan hiihtotavan sprintissä hyvään vauhtiin

Jasmin Kähärä ja Jasmi Joensuu olivat Tallinnassa hyvässä vireessä maastohiihdon maailmancupin sprintissä. Molemmat hiihtivät vapaan hiihtotavan kilpailussa välieriin ja pääsivät lopputuloksissa kärkikymmenikköön.

Kähärä oli välierässään neljäs ja Joensuu viides. Kähärä päätyi lopputuloksissa kahdeksanneksi, mikä on hänelle uran paras sijoitus maailmancupin tasolla.

Joensuun kymmenes sija on hänelle kauden paras sijoitus vapaan hiihtotavan sprintissä.

Kerttu Niskanen selviytyi erävaiheeseen, mutta karsiutui alkuerissä jatkosta. Hän oli kilpailussa 22:s.

Suomen kaikki erävaiheeseen selviytyneet mieshiihtäjät Niilo Moilanen, Lauri Vuorinen ja Verneri Poikonen karsiutuivat alkuerissä jatkosta.

Moilanen oli alkuerässään kolmas ja lopputuloksissa 15:s. Vuorinen ja Poikonen jäivät erissään viimeisiksi ja päätyivät lopputuloksissa sijoille 28 ja 30.

Skistad venytti voittosarjaansa

Naisten sprintistä tuli jälleen Ruotsin Jonna Sundlingin ja Norjan Kristine Stavås Skistadin kaksinkamppailu. Skistad otti maailmancupissa kauden neljännen sprinttivoittonsa ja kolmannen peräkkäin.

Skistad kukisti Sundlingin jälleen loppusuoran kirillä. Kaksikon ero oli maalissa vain 13 sekunnin sadasosaa, vaikka Sundling horjahti ja hukkasi rytminsä kilpailun viime metreillä.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo voitti Tallinnan sprintin. Voitto on hänelle maailmancupissa neljäs peräkkäin ja hän venytti cupissa yhden kauden voittoennätyksen 18:aan.

Maastohiihdon maailmancup päättyy viikonloppuna Salpausselän kisoihin. Lahdessa hiihdetään lauantaina perinteisen hiihtotavan sprintti ja sunnuntaina 20 kilometrin yhteislähdöt perinteisellä.