Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvot Kymenlaakson herra Korisliigassa – Puolivälierissä vastaan Salon Vilpas: "Väljä ottelutahti sopii meille hyvin"

Kouvot ohitti reilulla voitollaan KTP-Basketin ja sijoittui runkosarjassa viidenneksi.

Kouvot päätti Korisliigan ylemmän loppusarjan keskiviikkona komeaan voittoon KTP-Basketista Kotkassa. Kouvolalaisten voitto tiesi sitä, että joukkue ohitti Kotkan ja sijoittui runkosarjassa lopulta viidennelle sijalle.

Kouvot kohtaa puolivälierissä Salon Vilppaan, joka menetti kolmospaikkansa Joensuun Kataja-Basketille viimeisellä kierroksella. Vilpas ja Kouvot pelaavat ensimmäisen pudotuspelinsä lauantaina Salossa.

KTP-Basket hävisi kouvolalaisille Karhuvuoressa selkein lukemin 80–94 (42–40). Runkosarjassa joukkueiden voitot menivät keskinäisissä peleissä tasan 2–2, mutta Kouvot kiilaa Kymenlaakson herraksi paremman piste-eronsa turvin.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen oli tyytyväinen kauden neljännen paikallispelin antiin.

– Saimme tästä pelistä kaiken, mitä halusimme. Voitto tuli vähän bonuksena.

Kouvot oli matkassa vajaalla miehistöllä, kun kokoonpanosta puuttuivat Korisliigan paras korintekijä Deshon Taylor (25,6 pistettä per ottelu) ja saman tilaston kuutonen Austin Butler (18,6).

– Eiköhän kaksikko harjoittele perjantaina ihan normaalisti, Lehtonen kommentoi.

Kouvojen tulevaksi vastustajaksi olivat ehdolla ennen päätöskierrosta Salon Vilpas ja Joensuun Kataja Basket. Lehtosen mukaan Vilpas maistuu vastustajaksi kahdestakin eri syystä.

– Saloon on lyhyempi matka ja siellä ruokailu on pelin jälkeen hallissa. Palautuminen alkaa välittömästi, Lehtonen lohkoi.

– Meillä on ollut vuosien saatossa pari voitokasta ottelusarjaa Vilpasta vastaan. Toivottavasti heillä on niistä vielä jonkinlainen muistijälki.

Kouvot pelasi Kotkassa täydet 40 minuuttia paikkapuolustusta.

– Pari kuukautta sitten olimme pakotettuja pelaamaan paikkaa ja silloin se toimi yllätyksenä. Alkuun se oli aika heikkoa, mutta nyt se alkaa olla kohtuullisella mallilla, Lehtonen tuumi.

Lehtosen mukaan Kouvoille sopii mainiosti pudotuspelien rauhallinen pelitahti, jossa vedetään yksi peli viikossa.

– Kyllä me lähdetään pleijareihin aika pienellä pelikirjalla. Väljä ottelutahti sopii meille hyvin, jokainen hyvä harjoitus on tärkeä.

Ennen Kotkan-reissua Kouvot oli hävinnyt neljä ottelua peräkkäin. Herkullinen vierasvoitto Kotkasta ilman kahta tehopelaajaa teki varmasti hyvää kouvolalaisten itseluottamukselle.

Kouvojen hyökkäyspään onnistujia olivat John Meeks (32/8/4s), Joel Mäntynen (27/9) ja Quan Jackson (22/2/5s).

Meeks latasi kakkosensa sisään 69 prosentin tarkkuudella. Mäntynen puolestaan iski kaaren takaa 5/9.

– Jos Mäntyselle ei olisi tullut loukkaantumista alkukaudesta, hän olisi tällä hetkellä sarjassa paras suomalainen scoraaja, Lehtonen kommentoi.

Ei hyviä eväitä pudotuspeleihin

KTP-Basketin päävalmentajalla Roope Mäkelällä ei ollut kiva ilta Karhuvuoressa.

– Meillä oli hetkemme ja tuossa lopussa olisi ollut mahdollisuus tulla peliin mukaan. Ratkaisuvaiheessa ei sitten mennyt mikään. Tuhrimme korin alta pari kolme helppoa ja metrin hyppyheittoja meni puoli metriä ohi.

– Meeksiä ja Mäntystä emme saaneet millään kiinni yksi vastaan yksi -tilanteissa, vaikka vaihdoimme siihen vähän kaveriakin.

KTP kohtaa puolivälierissä Joensuun Kataja Basketin.

– Tämä peli ei antanut missään nimessä hyviä eväitä pudotuspeleihin. Tottakai tämä pistää miettimään, mutta ei meidän kannata jäädä rypemään tähän.

Kotkalaisten riveistä olivat sivussa Vili Nyman ja Mubashar Ali. Nymanin kausi on ohi, mutta Ali saattaa ehtiä mukaan, jos KTP:n kausi jatkuu pidempään.

– Tuntuu, että osalla meidän kavereista usko loppui pärjäämiseen Vilin (Nyman) pudottua kokoonpanosta.

Mäkelälle Kouvojen paikkapuolustus ei luonnollisestikaan tullut yllätyksenä.

– Kyllä me saatiin niitä heittoja mitä haettiinkin, Mäkelä mainitsi.

Kotka lähetti ilmaan peräti 43 kolmosta, joista vain 13 painui pohjaan. Onnistumisprosentti oli vaatimaton 30.