Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajat aloittaa EM-taipaleen – karsinnat käyntiin vieraspelillä lohkosuosikkia vastaan

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa tänään karsinnat kohti ensi vuoden kesällä Saksassa pelattavaa EM-lopputurnausta, kun se kohtaa vierasottelussa Tanskan. Ottelu Kööpenhaminan Parken-stadionilla alkaa kello 21.45 Suomen aikaa.

Ottelu on kautta aikain 65:s Suomen ja Tanskan välillä. Suomella on 13 voittoa, joista viimeisimpänä dramaattinen 1–0-voitto Parkenilla kesäkuussa 2021 pelatussa EM-lopputurnausottelussa. Ottelu oli Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen ottelu miesten arvoturnauksissa, ja se muistetaan Suomen voiton ohella Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin sydänpysähdyksestä. Eriksen toipui takaisin huippupelaajaksi, mutta tämän illan ottelussa hän ei pelaa nilkkavamman takia.

Tanskalla sivussa useita runkopelaajia Eriksenin lisäksi

Tanskalta puuttuu muitakin viime vuosien runkopelaajiaan, kuten Thomas Delaney, Yussuf Poulsen ja Joachim Andersen. Suurimpana suosikkina karsintalohkoon lähtevällä Tanskalla riittää lisäksi painetta paitsi edellisestä tappiosta Suomelle myös heikosti menneestä MM-lopputurnauksesta ja kokemattomien pelaajien noususta kenties jopa avaukseen illan pelissä.

– Heillä on takana vähän epäonnistuneet kisat (MM:t Qatarissa loppuvuonna), ja haluavat nyt näyttää kotiyleisön edessä ylivoimaisena ennakkosuosikkina ja tulla niin sanotusti höyry päällä, sanoo Huuhkaja-puolustaja Robert Ivanov.

– Mutta meillä on sen verran kokemusta, että pystymme sen (alun tanskalaisvyörytyksen) kestämään. Ja mitä pidemmälle peli menee 0–0:ssa tai miksei jopa meidän johdossa, niin turhautumista tulee tanskalaisille. Siinä on meidän iskun paikka. Olemme aika hyvin vastaiskuista tehneet maaleja, ja uskon, että se sopii tähän peliin. Ja toivottavasti heidän joukkueensa nuorentuminen on meille myös eduksi, Ivanov analysoi vielä.

Karsintalohko H:n avauskierroksella pelataan tänään myös ottelut Kazakstan–Slovenia ja San Marino–Pohjois-Irlanti. Suomi jatkaa avauspelin jälkeen karsintoja vieraspelillä Pohjois-Irlantia vastaan sunnuntaina.