Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvottaret pysähtyi Peli-Karhujen paikkapuolustukseen: "Kun heitot menivät ohi, intensiteetti laski puolustuksessa"

Kouvottarien ja PeKan välinen puolivälieräsarja on katkolla kotkalaisille lauantaina Kouvolassa.

Naisten Korisliigan puolivälieriin haastajana startannut Kouvottaret ei kyennyt yllättämään hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja torstaina Kotkassa. Kotijoukkue pysäytti vieraansa paikkapuolustuksellaan ja kuittasi ottelusarjassa tärkeän avausvoiton lukemin 86–66 (39–31).

Jos Peli-Karhut uusii voittonsa lauantaina Kouvolassa, se etenee mitalipeleihin ja kouvolalaisjoukkue poistuu aikaiselle kesälomalle. Jos taas Kouvottaret kaataa kotkalaisjoukkueen Mansikka-aholla, ratkaiseva kolmas taisto on edessä tiistaina Karhuvuoressa.

Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana komensi joukkueensa 2–3-paikkapuolustukseen avausneljänneksen lopulla. Se koitui lopulta kouvolalaisten kohtaloksi. Avausneljänneksen reilu johto (15–25) hupeni nopeaan tahtiin Kouvottarien surkeaan hyökkäämiseen PeKan paikkaa vastaan.

Kouvottarille Peli-Karhujen paikkapuolustus ei varmasti tullut yllätyksenä, koska kotkalaisjoukkue pelasi sitä jo ylemmän loppusarjan päätöskierroksella EBT:tä vastaan.

– Olimme käyneet paikkahyökkäystä läpi. Tiedossa oli, että sitä sieltä saattaa tulla, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi.

Käytännössä Kouvottaret hyökkäsi paikkapuolustusta vastaan niin kuin Peli-Karhut toivoi. Vierailija ei malttanut liikuttaa palloa riittävästi ja PeKan viisikko pääsi helpolla.

Toisella neljänneksellä Kouvottarien hyökkäyspeli tukehtui täysin, kun vapaatkin heitot kolisivat rautoihin. Terävästi aloittaneet Kouvottarien amerikkalaisvahvistukset Tierra Hodges ja Nikki McDonald katosivat hyökkäyspelistä kakkoskympillä täysin, eikä vierailija saanut tehtyä kuin kuusi pistettä.

Kolmannella neljänneksellä PeKa paineli lopullisesti karkuun. Kotijoukkue kasvatti keulan nopeaan tahtiin 20 pisteeseen (64–44).

– Kun heitot menivät ohi, intensiteetti laski puolustuksessa. Selkä suoristui luvattoman helposti. Passivoiduimme molemmissa päissä kenttää, Joonas Frimodig harmitteli.

Runkosarjan voittanut Peli-Karhut on otteluparissa selkeä suosikki, vaikka Mika Haakana ajaakin todella kapealla rosterilla. Torstaina PeKan viisikko pelasi reilusti yli 33 minuuttia.

Penkiltä tullut Roosa Lehtoranta jäi 18 minuuttiin, kun hän hölmöili itsensä teknisen virheen myötä ulos. Teku oli viides virhe ja täysin ansaittu.

– PeKa ei joutunut fyysisesti koville, koska pelitempo laski heille suotuisaksi. Mutta en ole huolissani. Alkupeli oli erittäin hyvä ja eiköhän me löydetä lääkkeitä paikkaa vastaan lauantaiksi, Frimodig tuumi.

Frimodig veti hihastaan myös paikkapuolustuksen, jota Kouvottaret käytti pelin jo ratkettua.

– Ehkä sitä olisi voinut kokeilla jo kolmannen neljänneksen puolivälissä.

Kouvottarista Nikki McDonald (21/17) rouhi kelvolliset tilastolukemat hieman alle 50 prosentin tarkkuudella. Tierra Hodges (18/4) osui joka toisessa heitossaan.

Pelintekijä Jaiamoni Welch-Coleman (13/5) osui pelitilanteessa vaatimattomasti, kun 16 laakista vain viisi upposi. Amerikkalainen saa kuitenkin plussaa yhdeksästä koriinjohtaneesta syötöstä.

Natalie Kleemann-Day oli voittajien ykkönen. Häntä säestivät Roosa Kosonen ja Lotta Vehka-aho.