Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pipolätkätapaturman karaisema yhdistetyn lupaus debytoi maailmancupissa – suomalaiset kaukana kärjestä Salpausselän parikilpailussa

Suomen yhdistetyn miesten suoritukset perjantaina Lahdessa käydyssä parikilpailussa eivät aiheuttaneet riemunkiljahduksia. Ilkka Herola ja Eero Hirvonen sijoittuivat seitsemänneksi, mutta Valtteri Holopainen ja Otto Niittykoski ohitettiin peräti kierroksella. He päätyivät sijalle 16.

Holopainen oli silti yksi kilpailijajoukon tyytyväisimmistä kaikkien vastoinkäymistensä jälkeen. Hän pääsi debytoimaan maailmancupissa, vaikka koko kausi oli pariin otteeseen vaakalaudalla.

– Lopputuloksellisesti kausi on mennyt odotuksien mukaan, mutta muuten ei. Sairastuin nielutulehdukseen ensimmäisten kisojen aikaan. Sitten joulupäivänä mursin jalkani ulkojäillä, 17-vuotias kuopiolainen jutteli perjantaina Salpausselän sumussa ja tihkusateessa.

Holopainen pääsi jo vuosi sitten Continental-cupin makuun ja jatkoi kakkoskiertueella joulukuussa, kunnes joulukuinen pipolätkätuokio muutti kauden suunnan.

– Kolme viikkoa piti olla täysin levossa. En saanut tehdä mitään, ja oli kiinteä kipsi. Sitten tuli irrotettava ortoosi, ja pääsin jo kuntouttamaan jalkaa. Täyden kuuden viikon jälkeen pääsin mäkeen.

Kovavauhtinen porukka väsytti

Holopainen pääsi kiertämään Continental-cupia jälleen helmi-maaliskuun taitteessa ja debytoi Salpausselällä maailmancupissa. Sattuma puuttui jälleen peliin, kun hän luuli pääsevänsä tositoimiin vasta lauantaina ja sunnuntaina. Valmennus nosti nuorukaisen kisakokoonpanoon jo parikilpailussa.

Luottamuksen saaminen miellytti, mutta Holopainen ei ollut tyytyväinen hiihtoonsa. Hän ja Niittykoski pääsivät taipaleelle 13:ntena.

– Aika raskasta oli. Keli oli haastava, ja porukka oli kovavauhtista. Siihen vauhtiin kun lähti mukaan, niin reisi pehmeni aika äkkiä. Olisi ollut kiva hiihtää kilpailu loppuun, hän viittasi kierroksella ohittamiseen ja ulosliputtamiseen.

Lauantaina ja sunnuntaina edessä on henkilökohtaiset maailmancupin kilpailut.

Mitä voi odottaa?

– Hyviä hyppyjä. Jo tänään oli ok-tekemistä. Hiihdossa teen sen, mitä pystyn, perjantaina 110 metriä leiskauttanut urheilulukiolainen jutteli.

Herolalla ehjä hiihto

Saksan ykkösjoukkue selvisi kilpailun voittajaksi, Norja oli toinen ja Ranska kolmas. Saksan Vinzenz Geiger kukisti loppukirissä Norjan Jarl Magnus Riiberin.

Herolan ja Hirvosen ero kärkeen oli maalissa reilut puolitoista minuuttia. Kumpikin hyppäsi 116 metriä.

– Ehjäntuntuinen hiihto. Sai avata kovaa, mutta sen jälkeen oli pelailua porukassa, Herola sanoi.

Hirvonen pettyi pahasti menoonsa.

– Ihan mukava oli kilpailla, mutta olisi pitänyt saada parempi sijoitus kuin tämä.

Niittykoskellakaan ei kulkenut.

– Valitsin väärät sukset. Oli tosi vaikea hiihtää noilla ylämäet. Toiset sukset eivät olisi olleet noin nopeat alamäissä, mutta niillä olisi ollut muuten helpompi hiihtää.