Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fyysisesti tuore Tappara piti ottelusarjassa KooKoon maalittomana 112 ja 130 minuutin jaksot – "Ulkopuolelta tuli painetta kotipeleihin"

Hyökkääjä Teemu Rautiainen otti kantaa siihen, että KooKoo joutui puolivälierissä Tapparan iskujen alle suoraan neljännesvälieristä Kärppiä vastaan ilman välipäivää.

KooKoo onnistui haastamaan, muttei kyennyt horjuttamaan Euroopan parasta seurajoukkuetta Tapparaa. Hallitseva liigamestari paineli jääkiekon SM-liigan välieriin suoraan otteluvoitoin 4–0. Puolivälieräsarjan neljännen voittonsa Tappara otti Kouvolassa maalein 0–3.

KooKoolle kauden päättyminen kahdeksanteen sijaan ei ole kirvesisku kiveen. Koko kauden epätasapainoiseen esitykseen peilaten sija kahdeksas kuulostaa jopa maksimisuoritukselta kouvolalaisjoukkueelle.

KooKoo hävisi Tappara-ottelusarjan yhteismaalein 2–15. Maalivahti Oskari Setäsen mukaan puolivälieräsarja näytti, missä Euroopan kärki menee.

– Meillä on siihen vielä matkaa. Ei pidä kuitenkaan hävetä. Kaikkemme annoimme. Peliohjelma oli kova. Oli hienoa nähdä, miten todennäköinen mestari oli joka osa-alueella vahva.

Hyökkääjä Teemu Rautiainen otti kantaa siihen, että KooKoo joutui puolivälierissä Tapparan iskujen alle suoraan neljännesvälieristä Kärppiä vastaan ilman välipäivää.

– Totta kai runkosarjan ykkösen pitää saada lepoetua, mutta voisivat päättäjät vähän miettiä tulevaisuuteen, onko se reilua, fiksua, oikeudenmukaista ja turvallista.

Setänen ja Rautiainen painottivat, etteivät ottelukuorma ja matkustusrasitus sittenkään mitään Tappara-sarjassa ratkaisseet.

Tulimme hyvin yhteen runkosarjan lopulla, kun käänsimme isoja voittoja.

Teemu Rautiainen

Runkosarjan pitkällä loppukirillään viimeisen playoff-paikan lunastaneen ja kymmenenneksi nousseen KooKoon kausi oli erittäin kaksijakoinen. Runkosarjassa KooKoo oli toiseksi heikoin kotijoukkue ja kolmanneksi paras vierasjoukkue. Pistejakauma meni 35–49.

KooKoo pelasi koko syyskauden ilman peräkkäisiä kotivoittoja. Tähän eriskummalliseen balanssin puuttumiseen ei Rautiaiselta tai Setäseltä selitystä löydy.

KooKoolla oli koko kauden hyvä työrauha. Setäsen mukaan joukkue pystyi sulkemaan ulkopuoliset häiriötekijät niin, että ne eivät tunkeutuneet Sumulaakson pukuhuoneeseen.

– Ulkopuolelta tuli painetta kotipeleihin, mutta ei se vaikuttanut tekemiseemme. Jaksoimme uskoa ja tehdä töitä samalla suunnitelmalla, joka meillä oli alussa. Loppukaudesta ei ollut enää mitään kotipelipeikkoa.

Kauden viimeisen ottelun kokoonpanon 21 pelaajasta peräti 14 pelasi KooKoossa jo viime kaudella. KooKoota vaivasi kauden aikana hidas yhteenkasvaminen. Odotettu ja toivottu jatkumo viime kauden sensaatiomaisesta nelossijasta jäi toteutumatta.

– Tulimme hyvin yhteen runkosarjan lopulla, kun käänsimme isoja voittoja. Pelaajilla on aina omia tavoitteita, ja sitten on joukkueen tavoitteita. Ne saattavat sotia alkuun keskenään, ja se ottaa oman aikansa joka joukkueella, Rautiainen tähdensi.

Päävalmentaja Olli Salo puhui kauden aikana useamman kerran siitä, että joukkueessa oli kahden kerroksen väkeä. Salo tarkensi tarkoittaneensa kahdella kerroksella pelaajien vajaaksi jääneitä esityksiä yksittäisissä otteluissa. Salon mukaan näiden pelaajien paikat kerroksissa myös vaihtelivat kauden aikana.

– Ei joukkueessa mitään klikkejä ollut. Puhalsimme yhteen hiileen koko ajan. Mutta kun tulosta ei tule, sitten helposti tuskastutaan. Ja kun yritetään enemmän, se menee vielä puristamiseksi ja lumipalloefektiksi. Tämä on herkkä laji, Rautiainen muistutti.

Setänen komppasi ja painotti, että jääkiekkojoukkueen pelaajissa on aina yli 20 erilaista ihmistä. Henkilökemiat, tavoitteet ja roolit muodostavat joka kausi ison palapelin.

Setäsen mukaan tsemppihuudot eivät auta, koska loppujen lopuksi pelit ja tulokset määrittävät joukkueen kasvutarinaa.

– Valmennuksen ja pelaajien puolelta tehtiin kaikki, jotta olisimme kasvaneet yhteen, ja kyllähän se saatiin viimeisellä mahdollisella hetkellä onnistumaan.

Kokonaiskuvaa tarkasteltaessa on hyvä muistaa, että joulutauolla KooKoo oli sarjassa vasta 14:s ja vielä tammikuun lopullakin vasta 12:s.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KooKoo voitti kahdeksankertaisen liigamestarin Kärpät ja aiheutti entiseen Oulun lääniin sekasortoisen tilan, jonka jälkiä Kärpät korjaa vielä pitkälle kevääseen.

Kun koronan keskeyttämä kausi 2020 otetaan myös huomioon, KooKoo pujotteli pudotuspeleihin jo neljännen kerran peräkkäin. Pieni KooKoo alkaa vakiinnuttaa paikkaansa keskisuurena.

Olli Salo jatkaa päävalmentajana kolmannelle kaudelleen Kouvolassa. Ansaitun huilihetken jälkeen kouvolalaisseura alkanee lämmittää ensi kautta tiedottamalla uusista ja jatkavista pelaajista. Vuoristoratamainen jääkiekkokausi sai Kouvolassa positiivisen loppunostatuksen, jonka ansiosta KooKoo voi katsoa kirkkain silmin eteenpäin.