Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Earth Houria vietettiin koronan sävyttämänä ja monet maat keskittivät tapahtumat verkkoon

Koronakriisistä huolimatta ympäri maailmaa vietettiin lauantaina Earth Houria. Earth Hour tunnetaan siitä, että turhat valot sammutetaan tunniksi, mikä on symbolinen ele ilmaston ja luonnon puolesta. Lauantaina valot pimenivät Suomessa tunniksi puoli yhdeksältä illalla.

Ihan tavanomaiseen tapaan Earth Houria ei kuitenkaan vietetty, sillä WWF:n tiedotteen mukaan koronaviruksen takia yhteiset Earth Hour -tapahtumat eivät ole suositeltuja, ja WWF neuvoikin ihmisiä viettämään tapahtumaa sosiaalisessa mediassa ja omissa kodeissaan.

Suomessa valot pimenivät kotien lisäksi muun muassa Helsingin Tuomiokirkosta, Finlandia-talosta ja Presidentinlinnasta. Myös lukuisat yritykset pimensivät mainos- ja julkisivuvalaistustaan, esimerkiksi Tripla ja Messukeskus sammuttivat valojaan Pasilassa.

Helsingin ulkopuolella mukana olivat muun muassa Lohjan kaupunki, Hyvinkään kauppakeskus Willa ja Espoon seurakunnat.

Tarkoitus innostaa ihmisiä ilmastoystävälliseen elämään

Tänä vuonna WWF halusi nostaa Earth Hourissa esiin monimuotoisen luonnon merkityksen ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä korostaa ihmisten yhtenäisyyttä.

– Elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii meiltä yhteishenkeä ja solidaarisuutta. Siitä Earth Hourissakin on kyse. Meidän on huolehdittava toisistamme ja yhteisestä planeetastamme, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder tiedotteessa.

Huoli ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuuden häviämisestä on yhdistänyt miljoonat ihmiset ympäri maailmaa yli 10 vuoden ajan. Viime vuonna Earth Houriin osallistui 188 maata tai maantieteellistä aluetta. WWF:n Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2008 tapahtuma laajeni maailmanlaajuiseksi.

Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Vuonna 2019 Earth Houriin osallistui Kantar TNS:n mukaan noin 1,7 miljoonaa ihmistä Suomessa.

WWF muistuttaa, että Earth Hour ei ole sähkön- eikä energiansäästötempaus, vaan tapahtuman tarkoitus on innostaa ihmisiä ilmastoystävälliseen elämään ja viestiä päättäjille, että ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden suojeleminen edellyttävät ripeitä toimia.

Earth Hour kertoo verkkosivuillaan , että useat maat keskittivät tänä vuonna tapahtumat verkkoon koronaviruspandemian vuoksi.