Kolmostiellä Kanta-Hämeen rajalla autojono purkautui – osa varusmiehistä palaa varuskuntiinsa jo tänään

Ensimmäisenä päättyi maakuntarajan ylittävien ajoneuvojen tarkastaminen sen jälkeen, kun valtioneuvoston päätös liikkumisrajoitusten purusta tuli voimaan. Kolmostien tarkastuspisteelle Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajalle kertynyt autojono alkoi purkautua vapaasti heti sen jälkeen, kun poliisikomentaja Lasse Aapio kertoi Uudenmaan liikkumisrajoituksen päättymisestä radiopuhelimeen toimittajien edessä puoli kahden jälkeen iltapäivällä.

Seuraavaksi poliisi alkaa purkaa betoniesteitä ja muita valvontajärjestelyjä suurimpien liikenneväylien varrelta. Aapio on tyytyväinen siitä, että työ päästään aloittamaan valoisaan aikaan.

– Ei meillä varmaan monta tuntia mene, että puretaan rakenteet kasaan, arvioi apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen.

Maavoimien valmiuspäällikkö, eversti Pasi Hirvonen puolestaan arvioi, että suurin osa valvonnassa auttaneesta Puolustusvoimien väestä palaa kotivaruskuntiinsa vielä tämän päivän aikana.

Liikenteenohjaus jatkuu, kunnes esteet saadaan purettua ja liikennejärjestelyt palaavat normaaliksi maakuntarajalle pystytetyillä tarkastuspisteillä.

Yli puoli miljo onaa ajoneuvoa tarkastettiin

Poliisi tarkasti liikkumisrajoituksen aikana runsaat 530 000 ajoneuvoa. Niistä runsaat 4 300 eli vain vajaa prosentti käännytettiin takaisin. Sakkoja annettiin vielä vähemmän, hieman yli 110 kappaletta.

Liikkumisrajoitus Uudenmaan ja muiden maakuntien välillä koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi alkoi vajaa kolme viikkoa sitten maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Maakuntarajan sai ylittää vain välttämättömästä syystä, kuten työnteon vuoksi.

Tänään keskiviikkona odotettiin tietoa Uudenmaan liikkumisrajoituksen jatkosta. Rajoitus olisi päättynyt sunnuntaina, ellei sitä olisi erikseen päätetty jatkaa. Hallitus päätti paitsi olla jatkamatta rajoitusta myös purkaa sen välittömästi.

Perusteena liikkumisrajoituksen purkamiselle oli, että valmiuslain edellyttämä välttämättömyys sille ei enää täyttynyt. Virallisen asetuksen asiasta valtioneuvosto antoi istunnossaan alkuiltapäivällä.

Hallitus kuitenkin suosittaa, että ihmiset eivät matkustaisi tarpeettomasti esimerkiksi mökeilleen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka