Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Lindberg nähnyt hävittäjähankkeen kaikkien kandidaattien ensitarjoukset

Puolustusvoimain entinen komentaja Jarmo Lindberg on nähnyt kaikkien Suomelle Hornet-hävittäjien seuraajia tarjonneiden yhtiöiden ensimmäiset tarjoukset, kertoo Uutissuomalainen .

Uutissuomalaisen tietojen mukaan tarjouksissa oli muun muassa suuntaa antavia hintatietoja. Viime kesänä eläkkeelle jäänyt Lindberg ei kuitenkaan ole nähnyt tarkentavia tarjouksia, jotka saapuivat tämän vuoden tammikuussa.

STT kertoi eilen, että puolen vuoden karenssiajan jälkeen hän on siirtynyt konsultiksi HX-hankkeen tarjouskilpaan osallistuvalle Lockheed Martinille .

Niinistö MTV:lle: Lindbergin siirtyminen konsultiksi "ei näytä hyvältä alkuunkaan"

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Puolustusvoimain entisen komentajan Jarmo Lindbergin puolen vuoden karenssiaika ennen uusiin tehtäviin siirtymistä oli liian lyhyt. Niinistö lausui asiasta MTV Uutisille .

Niinistön mukaan ei näytä "hyvältä alkuunkaan", että ihminen siirtyy alhaisen eläkeiän jälkeen suoraan lobbaustoimintaan alalla, jolla hän on toiminut virassa. Lindbergin toiminta ei ole asiasta Niinistön mukaan ensimmäinen mutta räikein esimerkki.

Puolustusministeriö: Ulkopuolisten konsulttien käyttö päättyy

Ulkopuolisten konsulttien käyttö hävittäjien uusimiseen liittyvän HX-hankkeen tapaamisissa päättyy, kertoo puolustusministeriö.

Päätös koskee kaikkia tilanteita ja astuu voimaan välittömästi. HX-hanke aikoo vedota hävittäjiä tarjoaviin tahoihin, jotta konsultteja ei käytettäisi myöskään virallisissa neuvotteluissa.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on keskustellut asiasta presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Puolustusministerin mukaan linjauksen taustalla on HX-hankkeen siirtyminen vaiheeseen, jossa valtio valmistelee lopullista tarjouspyyntöä. Tässä vaiheessa halutaan ministeriön mukaan tehdä selvä ero tarjoajayritysten ja heitä edustavien konsulttiyritysten välille.

STT kertoi eilen, että Puolustusvoimain entinen komentaja Jarmo Lindberg konsultoi yhdysvaltalaista Lockheed Martinia Suomen hävittäjähankkeessa. Lockheed Martin on yksi viidestä hävittäjävalmistajasta, joka on mukana tarjouskilvassa Suomen nykyisten Hornet-hävittäjien korvaamiseksi.

Puolustusministeriön HX-hankkeen ohjelmajohtaja Lauri Puranen sanoi eilen STT:lle, ettei näe Lindbergin osallisuutta ongelmallisena.