Suomessa on nyt 172 koronakuolemaa – Yle: Espoolaisessa hoivakodissa kymmenen koronakuolemaa

Tiedossa olevien koronaviruskuolemien määrä on nyt Suomessa 172, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on noussut eilisestä peräti 23 tapauksella. Tehohoidossa on 60 potilasta ja sairaalahoidossa 206.

THL:n eilen ilmoittamien lukujen mukaan tiedossa oli yhteensä 149 koronaan kuollutta ihmistä. Se oli kahdeksan enemmän kuin tiistaina.

Aiemmin THL kertoi, että Suomessa on varmistettuja koronavirustartuntoja nyt 4 284. Määrä nousi 155 tartunnalla eilisestä. Testattuja näytteitä on nyt yli 71 000.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien ilmaantuvuus on 77 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Uusien tartuntojen lukumäärä on nousussa, sillä eilen keskiviikkona uusia tartuntoja ilmoitettiin olleen 115.

Toistaiseksi 119 kuolleesta on saatavilla tarkempia tietoja. Heistä 54 prosenttia on miehiä. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta.

Yle: Espoossa kymmenen kuollut samassa hoivakodissa

Espoossa kymmenen saman hoivakodin asukasta on kuollut koronavirustartunnan seurauksena, kertoo Yle .

Espoon perusturvajohtaja Juha Metso vahvistaa Ylelle, että kaikki kaupungin koronaan liittyvät hoivakotikuolemat ovat tapahtuneet kyseisessä Mehiläisen hoivakodissa.

Metson mukaan yksikössä on noudatettu suojauskäytännöissä valtakunnallisia suosituksia eikä niistä ole löydetty moitittavaa. Ensimmäinen tarkastuskäynti hoivakotiin on tehty ennen pääsiäistä ja viimeisin eilen keskiviikkona.

Kaupunki on Metson mukaan miettinyt mahdollisuutta ottaa yksikön toiminta haltuunsa, mutta siihen ei ole nähty tarvetta.

Etelä-Suomen aluehallintovirastolla on vireillä kyseiseen hoivakotiin liittyvä valvonta-asia, Etelä-Suomen aluehallintoviraston sosiaalihuollon johtava ylitarkastaja Sari Husa vahvistaa Ylelle.

Mehiläinen kieltäytyi kommentoimasta hoivakodin tilannetta Ylelle vedoten asukkaiden ja henkilöstön yksityisyyden suojaan.

Kainuun sote kertoi aiemmin, että Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon alueella sijaitsevassa hoitokodissa enintään 40 asukasta ja hoitohenkilökuntaan kuuluvaa on altistunut koronavirusinfektiolle. Hoitokodin tilapäispaikalla olleella kainuulaisella asukkaalla on todettu koronavirustartunta.

Tiedotteen mukaan tartuntareitti on jäljitetty, altistuneet on määrätty karanteeniin ja hoitokodin asukkaiden omaisia informoitu.

Yksityisyyden turvaamiseksi sairastuneen tai hoitokodin tietoja ei kerrota julkisuuteen.

Eniten tartuntoja 50 - 59-vuotiailla

Naiset ovat tartunnan saaneista edelleen hienoinen enemmistö: 52,5 prosenttia varmistetun virustartunnan saaneista on naisia.

Ikäryhmässä 50–59-vuotiaat on yhä eniten tartuntoja, kaikkiaan 853. Vähiten tartuntoja on alle yhdeksänvuotiailla (86) ja alle 20-vuotiailla (211). Ikäryhmissä 20–29, 30–39 ja 40–49 on kaikissa noin 700 tartuntaa.

Eniten koronavirustartuntoja on edelleen pääkaupunkiseudulla: Helsingissä 1 592, Espoossa 441 ja Vantaalla 365 todettua tartuntaa.

Yli sata koronan aiheuttamaan tautiin sairastunutta on löydetty Tampereelta ja Turusta. Jyväskylässä tartuntoja on raportoitu 94 ja Oulussa 80.

THL:n alustavan arvion mukaan taudista toipuneita henkilöitä on ainakin 2 000. Arvio perustuu raportoituihin tapauksiin, joiden toteamisesta on vähintään kaksi viikkoa eikä tiedossa ole muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka